Re: předčasný důchod
tohle bych neřešila, ať si to zaměstnanec zjistí na sociálce sám, tak mu řeknou, kdy může do důchodu. Když donese papír, tak potvrdit, popř. odeslat ELDP.
Re: předčasný důchod
Dobrý den,
doporučuji stránky http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/davky/starobni-duchody.htm. Cituji:"....... má
pojištěnec nárok na starobní důchod před dosažením důchodového věku, pokud získal 25 let pojištění a do dosažení důchodového věku mu ode dne, od něhož se starobní důchod přiznává, chybí nejvýše 3 roky."
Tzn., že váš zaměstnanec si může říkat co chce, ale v 52 letech nemůže jít do předčasného důchodu. Důchodový věk pro muže je v současné době 63 let.
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
24. 11. 2009 14:32
dobrý den prosím o radu,
zaměstnanec narozený roku 1957, u nás končí pracovní poměr k 30.11.2009, a dále chce požádat o předčasný důchod.
Já dělám mzdy teprve krátce, proto se ptám jak je to s důchodem, ptal se mě, ale já v tomle nemám žádnou praxi.
Jelikož je ale narozený v roce 57 nemůže přece žádat o předčasný důchod ne? o ten může žádat až nejdřiv 3 roky před dosažením důch.věku?
Ale on mi říkal, že má toho odpracované toho dost na to aby si mohl o to zažádat, můžete mi prosím někdo stručně říct, jak je to?