Sleva na dítě, uplatnění a neuplatnění

• (neregistrovaný)

25. 11. 2009 8:12

Dobrý den,
    prosím Vás, zaměstnanec uplatňoval slevu na dítě 1.-7./09, pak přišla od soudu žádost o vyplnění příjmů z důvodu výživného, zaměstnanci tím nebyla od 8./09 uplatňována sleva na dítě, po dohodě se zaměstnancem. Zaměstnanec přišel nyní s tím, že má menší příjem, ale nedošlo mu, že je to neuplatněním dítěte. Chce ho uplatňovat, od přítelkyně přinesl potvrzení, že slevu na dítě neuplatňovala celou dobu od narození. Ani 8.-10./09, kdy u nás slevu taky neměl. Co teď s tím? Můžu počkat až na roční zúčtování a tam mu dítě uplatnit nebo musím už teď za listopadovou výplatu dorovnat a jak? Lepší by to pro mě bylo až v ročním zúčtování, ale můžu, když o tom vím už teď?

Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2009 8:31

RenataH (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě, uplatnění a neuplatně
      Vzhledem k tomu, že na jeho žádost nebyla sleva uplatňována, teď bych si s nějakým dorovnáváním hlavu nelámala. To si měl on ujasnit,co vlastně chce. Takže začít uplatňovat až zase od listopadu a to neuplatněné dorovnat při ročním zúčtování.

• 25. 11. 2009 8:36

vv (neregistrovaný)

Měl by si hlavně uvědomit, zda má dítě ve společné domácnosti, proč ten soud asi není vše jak by mělo být. Já osobně bych nedávala daňové zvýhodnění na dítě, až jak rozhodne soud. V praxi se mi stává, že pak příjde soudní rozhodnutí, že neměl od určité doby dítě ve společné domácnosti a to dorovnávání je hrozné.

• 25. 11. 2009 8:40

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, samozřejmě je důležité, zda žije s dítětem ve společné domácnosti nebo ne. Ten soud se týkal toho dítěte, na nějž chce uplatnit daň.zvýhodnění nebo jiného?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).