Re: Ostatní úraz+úraz zaviněný jinou oso
v tomto příp. postupujete dle Zák. pr.§ 192 odst. 4
když se podíváte zde na lištu, tak se Vám po odkliknutí pozn., která je u tohoto odstavce uvedena,otevře k tomuto odstavci
pozn. k § 31 zákona 189/06 Sb. o nem. poj.
dokud nebude dořešeno, tak náhradu mzdy neplatíte (jen evidujete nemoc), zaplatíte, až po vyřešení
pokud to bude řešit Policice, tak OSSZ dají vědet, jak to dopadlo - a podle toho bude příp. krácení (takže musíte počkat na rozhodnutí, které Vám přijde z OSSZ)
každopádně musíte dát záznam o nepr. úrazu také na OSSZ
Dobré ránko, tak samozřejmě vypsal - zablokování vozidla a napadení a vyšetřováno PČR...takže mám volat na OSSZ a nebo mi může i PČR dát vědět...a nebo mám vyplatit 50% a pak popřípadě doplatit rozdíl do 100% později, až budu mít nějakou oficiální zprávu - protokol??
Takže PČR mi nic neřekne - nemůže + je věc v jednání...hold má podepsáno vlastní rukou, že on nic...takže dám normální náhradu a budu ve spojení s OSSZ, jestli jim řekne PČR více. A pak to z něj hold budu páčit, když to dopadne, jak předpokládám, že to dopadne...)o: Na OSSZ mi řekli, že jako zaměstnavateli by mi měli na PČR info podat, ale nepochodila jsem...Oo:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2009 8:41
Dobrý den, potřebuji konsultaci - začali se nám v práci množit úrazy. S ostatními úrazy jsem si poradila přes Záznam o úraze stažený na ccsz.cz a náhradu mzdy jsem nekrátila - je to dobře??
A dnes mám další úraz - zaviněný jinou osobou - dala jsem na vyplnění pánovi zase Záznam o úraze (ještě se mi nevrátil, tak jsem zvědavá, co v něm bude) - opět nebudu krátit náhradu mzdy?? Pokud mi tedy nesdělí, že se podílel na rvačce a nebo že byl opilý.
Děkuji a přeji krásný den Hikina