Ostatní úraz+úraz zaviněný jinou osobou

• (neregistrovaný)

25. 11. 2009 8:41

Dobrý den, potřebuji konsultaci - začali se nám v práci množit úrazy. S ostatními úrazy jsem si poradila přes Záznam o úraze stažený na ccsz.cz a náhradu mzdy jsem nekrátila - je to dobře??

A dnes mám další úraz - zaviněný jinou osobou - dala jsem na vyplnění pánovi zase Záznam o úraze (ještě se mi nevrátil, tak jsem zvědavá, co v něm bude) - opět nebudu krátit náhradu mzdy?? Pokud mi tedy nesdělí, že se podílel na rvačce a nebo že byl opilý.
    Děkuji a přeji krásný den Hikina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2009 9:43

xy5

Re: Ostatní úraz+úraz zaviněný jinou oso
      v tomto příp. postupujete dle Zák. pr.§ 192 odst. 4
      když se podíváte zde na lištu, tak se Vám po odkliknutí pozn., která je u tohoto odstavce uvedena,otevře k tomuto odstavci
      pozn. k § 31 zákona 189/06 Sb. o nem. poj.
      dokud nebude dořešeno, tak náhradu mzdy neplatíte (jen evidujete nemoc), zaplatíte, až po vyřešení
      pokud to bude řešit Policice, tak OSSZ dají vědet, jak to dopadlo - a podle toho bude příp. krácení (takže musíte počkat na rozhodnutí, které Vám přijde z OSSZ)
      každopádně musíte dát záznam o nepr. úrazu také na OSSZ

• 25. 11. 2009 22:10

Hikina (neregistrovaný)

A pokud tam bude stále jen, že mu to někdo zavinil, nebyl opilý a neučastnil se rvačky - prostě ho přepadli a on to nehlásil na PČR?

• 26. 11. 2009 8:53

xy5

zkonzultujte se svojí OSSZ, ale pravděp. mu dají jen 50% (viz § 61 zák. 189/06 Sb), protože se jedná o vzájemný střet ve rvačce
      takže byste náhradu platila jen ve výši 50%

• 3. 12. 2009 10:17

Hikina (neregistrovaný)

Dobré ránko, tak samozřejmě vypsal - zablokování vozidla a napadení a vyšetřováno PČR...takže mám volat na OSSZ a nebo mi může i PČR dát vědět...a nebo mám vyplatit 50% a pak popřípadě doplatit rozdíl do 100% později, až budu mít nějakou oficiální zprávu - protokol??

• 7. 12. 2009 14:12

Hikina (neregistrovaný)

Takže PČR mi nic neřekne - nemůže + je věc v jednání...hold má podepsáno vlastní rukou, že on nic...takže dám normální náhradu a budu ve spojení s OSSZ, jestli jim řekne PČR více. A pak to z něj hold budu páčit, když to dopadne, jak předpokládám, že to dopadne...)o: Na OSSZ mi řekli, že jako zaměstnavateli by mi měli na PČR info podat, ale nepochodila jsem...Oo:

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).