Re: nedělní kurzy ČNB - špatné určování
Takže pokud si to do směrnice dopíši, tak v případě kontroly FÚ by neměl být problém? od roku 2000 do konce roku 2004 bylo používáno tak, jak by se mělo správně používat - tedy páteční kurz na sobotu i neděli a od začátku roku 2005 nastoupila nová účetní, která účtuje tak, jak popisuji výše - na nedělní doklady dává pondělní kurz, naučila mě to takto, tak to také používám, jen ve směrnici není nic o používání kurzů na víkendy o svátky, podívala jsem se zpětně do diskuzí a je tam většinou napsáno, že se má používat na neděle páteční čnb, tak mě to zarazilo a nevěděla či to vše o začátku roku předělat. Díkymoc
Re: nedělní kurzy ČNB - špatné určování
Nedramatizovala bych to, uvědomte si, že v nákladech to nakonec bude kurzem úhrady. Jsou firmy které používají roční kurz, nebo měsíční, nebo čtvrtletní. Šla bych cestou nejmenšího odporu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2009 14:31
Dobrý den,
chci se zeptat na účtování zahraničních dokladů, ketré se týkají nědělních a svátečních dnů. Již nyní vím, že by se měl používat páteční kurz, když doklad připadá na neděli. Jak moc velký problém je, když je používán pondělní kurz? Celých 5 let se tady používají k přepočtu sobotních dokladů páteční kurz a k přepočtu nedělních dokladů pondělní kurz. Mám tedy veškerý rok 2009 přepočíst, udělat dodatečné DPH. Když se na to tak dívám, jedná se většinou o desetiháleřové až korunové rozdíly.
A když potřebuji přepočíst českou měnu na eurovou s nedělním datem, tak také použít páteční čnb, že?