Plat?

• (neregistrovaný)

25. 11. 2009 15:27

Dobrý den, měla bych jeden dotaz. Pracuji jako mzdová účetní, v jednom dni v týdnu jsem potřebovala dovolenou a šéfovi jsem to známila asi týden dopoředu - dokonce mám od něj podepsanou dovolenku. Ten den se mi šéf nemohl dovolat a když jsem přišla druhý den do práce, oznámil mi že nedostanu měsíční ohodnocení což mém případě dělá 5000Kč. Má na to šéf právo - nemám služební mobil a ten svůj jsem bohužel neměla s sebou. Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2009 15:33

pája

Re: Plat?
      Pokud jste požádala o dovolenou( o tu se žádá, nikoliv oznamuje) a šéf Vám podepsal dovolenku, tak jsme nastoupila s jeho souhlasem na dovolenou, to že se Vás nemohl dovolat snad nemůže mít vliv na osobní hodnocení, nejste povinna si pořizovat mobil, aby se Vám šéf vždy dovolal, ale ... jak se chcete bránit? POměry v některých firmách jsou různé a někde ještě složitější. Navíc máte nárok na sjednanou nebo stanovenou mzdu, ale nikoliv na osobní hodnocení, o tom rozhoduje zaměstnavatel.
      Pokud nejste zaměstnána mimo podnik.sféru- píšete o platu, nevím, jak to tedy je.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).