Re: Exekuce bez nabytí právní moci
>Dobrý den,
>existuje prosím nějaké nařízení pro exekutory a soudy
>aby bez odkladu vydávaly nabytí právní moci pro
>exekuční příkazy ? Nenašel jsem v zákonech k tomuto prozatím
>zmínku.
>Zaměstnanec má dvě exekuce, mzda mu byla stržena, ale
>stále není převedena exekutorovi jelikož nenabyla
>právní moci, ani po 5ti měsících. Platí pro zaměstnavatele
>nějaké automatické zrušení exekučního příkazu po
>určité době , tak jako např. pro banky ?
Přece nemohou vydávat nabytí právní moci, když se např.zaměstnanec odvolá.... Pak se čeká na další soudní řízení, které buď dopadne tak, že bude exekuce zrušena nebo nabyde právní moci. Také máme zaměstnance, kterému bylo před 5 měsíci strženo na exekuci a čekám na nabytí právní moci. Zaměstnanec u nás dokonce už ani nepracuje a stále peníze deponujeme. Vím, že se odvolával. Někdy je dobré vyzvat exekutora, aby nabytí právní moci zaslal....
>
Exekutora jsme vyzvali práve na popud zamestnance ( asi ho stále exekutor uhání o peníze ) , ale bylo nám odpovězeno, že soud dostal vše a čeká od dubna na vyjádření. Zaměstnanec se neodvolal, jak jsem pochopil chce jen, aby bylo zaplaceno směrem k exekutorovi vše. Předpokládám, že mu rostou úroky a poplatky. Takže peníze stále držíte ? třeba i rok a více ? Není tam lhůta nějaká ?
Ano,peníze držíme stále a čekáme na nabytí právní moci. O žádné lhůtě nevím.
Zaměstnanci se nedivím, ale ani mě nepřekvapuje práce soudu, víme přece všichni moc dobře, jak naše soudy "rychle" pracují.
>
>>>>Exekutora jsme vyzvali práve na popud zamestnance (
>>>>asi ho stále exekutor uhání o peníze ) , ale bylo nám
>>>>odpovězeno, že soud dostal vše a čeká od dubna na
>>>>vyjádření. Zaměstnanec se neodvolal, jak jsem
>>>>pochopil
>>>>chce
>>>>jen, aby bylo zaplaceno směrem k exekutorovi vše.
>>>>Předpokládám, že mu rostou úroky a poplatky. Takže
>>>>peníze
>>>>stále držíte ? třeba i rok a více ? Není tam lhůta
>>>>nějaká ?
>>>Ano,peníze držíme stále a čekáme na nabytí právní
>>>moci. O žádné lhůtě nevím.
>>>Zaměstnanci se nedivím, ale ani mě nepřekvapuje práce
>>>soudu, víme přece všichni moc dobře, jak naše soudy
>>>"rychle" pracují.
>>
>>tady asi jde spíš o exekutora, neboť jemu naskakuje
>>úrok z prodlení (a to nemusí být malá částka, kterou
>>zaplatí navíc zam-ec)
>
>Bude to tedy asi tak, že zaměstnanec je v rukou soudu
>a exekutora bezmocný. No je to dobře "vymyšleno".
>Budeme tedy držet dále peníze přichystané a zaměstnanec si
>s tím musí nějak poradit. Děkuji za reakce
Re: exekuce
no není přece důležitá příčina, ale podstata problému, že stržené peníze nejdou tam kde patří. Nehledě na skutečnost, že to nepříznivě ovlivňuje zaměstnance v jeho motivaci k práci, pokud patří mezi ty velmi dobré. To je ostatně důvod, proč jsem vytvořil tento dotaz. Neradi bychom o něj přišli.
Prozatím, ale nevidím jiné východisko, než čekat.
Re: exekuce
v čem já vidím problém, je to, že pokud to pošlete (bez nabytí PM) na účet, který máte nyní uvedený, tak po nabytí PM může přijít úplně jiné č. ú., na které máte posílat a pak se může stát, že jste poslal peníze na účet, na který jste ve skutečnosti poslat neměl
takže určitě se neunáhlete, abyste se ještě kvůli nějaké exekuci nedostal do maléru sám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2009 19:06
Dobrý den,
existuje prosím nějaké nařízení pro exekutory a soudy aby bez odkladu vydávaly nabytí právní moci pro exekuční příkazy ? Nenašel jsem v zákonech k tomuto prozatím zmínku.
Zaměstnanec má dvě exekuce, mzda mu byla stržena, ale stále není převedena exekutorovi jelikož nenabyla právní moci, ani po 5ti měsících. Platí pro zaměstnavatele nějaké automatické zrušení exekučního příkazu po určité době , tak jako např. pro banky ?