Hlavní navigace

Ukončení prac. poměru

  • (neregistrovaný)

    26. 11. 2009 9:58

    Dobrý den, mám dotaz na mzdové účetní. Prosím o radu. Ukončila jsem k 30/10/2009 PP a od listopadu jsem nastoupila u jiné společnosti. Bohužel účetní mi ještě neposlal žádné doklady. A chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho mi je může poslat?? je na to nějaká zákonem stanovená doba?? A dostanu jen ELDP a zápočtový list?? A dostanu také potvrzení na daně kolik jsem měla abych si mohla příští rok zažádat o vrácení?? Nebo už to nejde?? Děkuji za radu.Jana

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 11. 2009 10:18

      mae (neregistrovaný)

      Re: Ukončení prac. poměru
      Zápočtový list nemá zaměstnavatel povinnost zasílat poštou, takže si ho buď vyzvedněte nebo se se zaměstnavatelem domluvte, pokud chcete jiné řešení.
      ELDP má zaměstnavatel vyhotovit do 30 dnů od zúčtování poslední mzdy. Zaměstnavatel by vás měl vyzvat, abyste ho přišla podepsat.
      Vystavení "Potvrzení o zdanitelných příjmech" si můžete u zaměstnavatele vyžádat.

    • 26. 11. 2009 10:37

      janicka099 (neregistrovaný)

      Re: Ukončení prac. poměru
      Děkuji moc. Dohoda s panem účetním byla, že mi to zašle na adresu trvalého bydliště. Jelikož už mzdy dávno proběhli tak, jsem nevěděla.

    • 26. 11. 2009 12:43

      Katuška (neregistrovaný)

      Re: Ukončení prac. poměru
      Zápočtový list Vám měl vydat v poslední den pracovního poměru, jak píše níže Líba...možná Vám to jen zapoměl poslat, asi budel lepší si tam dojet (nebo Vám to zas slíbí a zase zapomene)...

    • 26. 11. 2009 10:20

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Ukončení prac. poměru
      Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) jste si měla vyzvednout při ukončení zaměstnání. ELDP vám nemůže udělat dřív než po zpracování říjnové výplaty. O potvrzení o zdanitelných příjmech musíte sama požádat, potom vám ho musí do 10 dnů vystavit. Zavolejte mu a dohodněte se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).