Re: příplatek SO a NE
souhlasím, ale v dotazu to nebylo, tak alespoň má dotyčný na výběr:
když je zástupnost nebo třeba ve výrobě se na půl hodiny zastaví stroje, potom všichni čerpají přestávku - potom je přestávka neplacená
pokud ale je např. 1 strážný a nemá ho kdo ve službě vystřídat, potom se platí celá směna bez neplac. přestávky
Jsem z toho zmatená.Jedná se o zdravotní zařízení a pracují 12 hod a 1 hodina se sráží na přestávku. Jednalo se mi o to, kolik hodin mám skutečně proplatit s 10%příplatkem za noc z 12 hodinové směny. od 22-6hod je to 8 hodin, ale myslím si, že bych žádnou 0,5hodinu srážen neměla.
Děkuji moc za rady.
Dle zákona musíte mít přestávku po 4,5 hodinach. Pracujete sice 12 hodin ale proplácí se 11 hodin.Zajímá mě stále noční příplatek dle pracovní doby, kterou jsem uvedla na záčátku mého dotazu. Zatím stále nevím,kolik hodin by jste proplatili za noční příplatek.
Děkuji moc.
1.Nevím, jako co pracujete v zařízení, ale se vší úctou k Vaší osobě si Vás dovoluji upozornit, že od 1.1.2007 je účinný nový ZP, kde je povinnost zajistit přestávku nejdéle po 6 ti hodinách práce, žádných 4,5.
2. stále jste neuvedla, jestli zam-tel určil přestávky a od kdy do kdy, to je podstatné, nebo zda nelze ve Vašem zařízení nelze přerušit práci a musí zaměstnanci na směně dostat jen možnost oddechu a času na jídla při bvýkonu práce, což není přestávka a tato doba se započítává a platí mzdou. Když se chcete něco dozvědět, tak musíte být konkretnější.
Jestliže Vám zam-tel proploáci za 12 hod. směnu jen 11 hod., museli byste mít určeny dvě přestávky v délce trvání každá 30 minut, v průběhu směny, ne,ze na začátku ani na konci.
>>>>
>>>>>
>>>>>Jsem z toho zmatená.Jedná se o zdravotní zařízení a
>>>>>pracují 12 hod a 1 hodina se sráží na přestávku.
>>>>>Jednalo
>>>>>se mi o to, kolik hodin mám skutečně proplatit s
>>>>>10%příplatkem za noc z 12 hodinové směny. od 22-6hod
>>>>>je to
>>>>>8 hodin, ale myslím si, že bych žádnou 0,5hodinu
>>>>>srážen neměla.
>>>>>Děkuji moc za rady.
>>>>
>>>>dovolím si malou poznámku - nejde o srážení 1 hodiny,
>>>>ale o to, jestli opravdu tu přestávku čerpají. To
>>>>znamená, že mohou plně přerušit práci. To jste zatím
>>>>nenapsala.
>>>
>>>přesněji- jde o to, zda zam-tel rozhdl o přestávce a
>>>a
>>>určil od kdy do dkdy bude gtrvat, bude-li za 12 hod.
>>>jedna nebo dvě.podle toho se vše odvíjí.
>>
>1.Nevím, jako co pracujete v zařízení, ale se vší
>úctou k Vaší osobě si Vás dovoluji upozornit, že od
>1.1.2007 je účinný nový ZP, kde je povinnost zajistit
>přestávku nejdéle po 6 ti hodinách práce, žádných 4,5.
>2. stále jste neuvedla, jestli zam-tel určil přestávky
>a od kdy do kdy, to je podstatné, nebo zda nelze ve
>Vašem zařízení nelze přerušit práci a musí zaměstnanci
>na směně dostat jen možnost oddechu a času na jídla při
>bvýkonu práce, což není přestávka a tato doba se
>započítává a platí mzdou. Když se chcete něco dozvědět, tak
>musíte být konkretnější.
>Jestliže Vám zam-tel proploáci za 12 hod. směnu jen 11
>hod., museli byste mít určeny dvě přestávky v délce
>trvání každá 30 minut, v průběhu směny, ne,ze na začátku
>ani na konci.
pracuje v sanatoriu jako sestra.Nemůže se vyznata ve výplatní pásce a já bohužel nepřišla na to jak jim to počátají. Nemohu se stále dopočítat na příplatky. Dle smlouvy mají týdenní úvazek 37,5 hodiny ale pracují 12 hodin. Vykazují 11 hodin.Příplatky za SO+Ne jim dávají 25% a 15% za noční. Žádnou kolektivní smlouvu nemají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 11. 2009 10:36
kolik hodin mám proplatit s nočním příplatkem, když prac.směna začíná v 19hod a končí v 7hod. ráno. Dle méno názoru náleží příplatek za 8 hodin s 10%.Děkuji Jana