Re: exekuce - hlášení na soud
a kterou exekuci
>>>>se
>>>>prováděly srážky, tam jsem samozřejmě posílala i
>>>>přehled
>>>>sražených částek. Ted jsem se ale dozvěděla, že musím
>>>>informovat i soud, který nařídil výkon rozhodnutí
>>>>srážkami
>>>>plus ještě zaslat vyúčtování srážek. Jak to tedy
>>>>prosím je? Poraďte. Děkuji.
>>>Musíte informovat všechny exekutorské úřady, že u Vás
>>>přestal pracovat a kolik mu na tu jejich exekuci
>>>případně bylo, či proč nebylo sraženo nic.
>>
>>Ano, to dělám, buď, že se něco srazilo a kolik, nebo
>>že se nesrazilo, protože ještě nejsou na řadě, ale
>>jak
>>s tím soudem?
>u soudu se musí také vše oznámit
můžete mi prosím napsat, kde najdu příslušny paragraf?
děkuji
Re: exekuce - hlášení na soud
Není třeba vyrozumívat soud, postačí vyrozumět orgán, který exekuci vede. Subsidiární použití OSŘ uplatňují další správní orgány, které samostatně vedou exekuční řízení (exekutoři, finančák a obce jako správci daně) a mají postavení soudu. Soud byste vyrozumívala pouze pokud by pohledávku vymáhal soud výkonem rozhodnutí srážkou ze mzdy. V případě exekutorů viz §52 exekučního řádu, podobnou úpravu mají správci daně v ZSDP:
§ 52 exekučního řádu
(1) Nestanoví-li tento zákon jinak, použijí se pro exekuční řízení přiměřeně ustanovení občanského soudního řádu.
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, je exekutor oprávněn vykonat všechny úkony, které občanský soudní řád a další právní předpisy jinak svěřují při provedení výkonu rozhodnutí soudu, soudci, vykonavateli nebo jinému zaměstnanci soudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 11. 2009 14:02
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Máme tu zaměstnance s několika exekucemi. Na některé se strhává, některé jsou teprve v pořadí. Teď v listopadu bude končit. Vždy jsem informace o tom, že zaměstnanec ukončil pracovní poměr, zasílala jen tomu konkrétnímu Exekutorského úřadu a na kterou exekuci se prováděly srážky, tam jsem samozřejmě posílala i přehled sražených částek. Ted jsem se ale dozvěděla, že musím informovat i soud, který nařídil výkon rozhodnutí srážkami plus ještě zaslat vyúčtování srážek. Jak to tedy prosím je? Poraďte. Děkuji.