Re: dodatečné daňové přiznání r. 2006
Pokud používáte rovnoměrný odpis a uplatnila jste méně, tak nemusíte podávat dodatečné."budu mít nižší odpis - nižší základ daně"- pokud budete mít nižší odpis, tak se základ daně určitě nesníží.
Jinak účetnictví zpětně měnit nesmíte (nevidím ani důvod u daň. odpisu), pokud je co účtovat tak v letošním roce.
Re: dodatečné daňové přiznání r. 2006
S určitostí vím jen jedno - nemůžete účetně zasahovat do již uzavřených období. Dodatečné přiznání vždycky řeší jen rozdíly mezi uvedeným stavem a tím, co mělo být uvedeneo správně. Všechno jinak účtujete v běžném období, ale je to složitý jak žebř, zkoukněte tenhle článek: http://www.nur.cz/media/Clanek_Pelak.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2009 9:07
Dobrý den,
zjistila jsem, že mám špatně spočítané odpisy za rok 2006 - tedy víc než mělo být a tedy mám vyšší uznatelný náklad.
Pokud podám dodatečné daňové přiznání za rok 2006 - jak to probíhá? To pouze vyplním formulář se změnami a oddůvodněním a nebo musím otevřít úřetnictví za rok 2006, vše opravit a znova vtisknout i správnou rozvahu, výsledovku, přílohu... ? Nebo stačí když zjištěnou chybu opravím interním dokladem do roku 2009?
Nikdy jsem se s tímto nesetkala a když uvažuju logicky, tak se mi v návaznosti na změnu v roce 2006 změní v následucjích letech všechny rozvahy... to musím tedy dělat dodatečná přiznání i za roky 2007 a 2008???
Moc děkuji, jsem zmatená a nevím kde to mám dohledat.