Re: Může firma požadovat tyto osobní úda
domnívám se, že vše, co požadují vědět, je jenom zvědavost
pokud dotyčný zam-ec bude požadovat v RZD slevu na manžela/lku, že nedosahuje zákonem stanovený příjem, potom to RČ manžela uvede do daň.prohl.
pokud bude požadovat daň.zvýhodnění na dítě/děti, potom přinese potvrz. od zam-tele manžela/lky (jinak na nic zam-tele manžela/lky nepotřebují)
musí jim stačit jen rodinný stav (někdo má třeba problém vůbec v rychlosti říct, kdy se vůbec oženil)
a jakou měl kdy kdo hrubou mzdu, po tom nikomu nic není, nehledě na to, že mnoho lidí ví, kolik bere v čistém (možná ani hrubou moc nesleduje, natož, aby věděl přesný poměr hrubé,prémií a já nevím jakých odměn)
určitě bych se nad takovým dotazníkem pozastavila, nevyplňovala bych ho a dotázala se dotyčné, ať mi ukáže zákon, proč to potřebuje
Re: Může firma požadovat tyto osobní úda
no já vím, že tohle je někde ošetřeno v zákoně, ale nevím přesně kde. Musím to zjisit, budu to tam mít na starosti, tak to musím dát co nejdříve do kupy, aby nebyl do budoucna nějaký problém s diskriminací na základě těhto požadovaných údajů apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2009 13:56
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo říct, zda firma může požadovat následující údaje pro přijetí do zaměstnání? Byla jsem již přijata, ale zarazilo mě, co všechno chtějí v osobním dotazníku vyplnit. Děkuji.
datum sňatku
rodné číslo manžela a kde pracuje
tarifní platová třída u předchozího zaměstnavatele
hrubý plat u předchozího zaměstnavatele včetně uvedení podílu na prémiích, odměnách, pohyblivých složkách apod.
Děkuji.