Re: vypocet provedeni srazek
>>dobry den pokud mam dohodu o srazkach ze mzdy,kdy my
>>byl zaslan platebni prikaz na zamestnavatele ,kde se
>>jedna o neprednostni pohledavku ve vysi 5000 a po
>>tydnu
>>dorazila druha take neprednostni jak se vypocitava
>>srazka ?Muj prijem je kolem 18000 a s jednim ditetem
>>dekuji
>Jste vdaná? ne nejsem vdana
Na www.vyplata.cz jsou výpočty
po zadání/jste sama vyživujete 1 dítě
vyšlo na nepřednostní pohledávy 2310.
>>dobry den pokud mam dohodu o srazkach ze mzdy,kdy my
>>byl zaslan platebni prikaz na zamestnavatele ,kde se
>>jedna o neprednostni pohledavku ve vysi 5000 a po
>>tydnu
>>dorazila druha take neprednostni jak se vypocitava
>>srazka ?Muj prijem je kolem 18000 a s jednim ditetem
>>dekuji
>Na www.vyplata.cz jsou výpočty
> po zadání/jste sama vyživujete 1 dítě
>vyšlo na nepřednostní pohledávy 2310.pak tomu nerozumim,nebot zamestnavatel tvrdi,ze my provadi srazky spravne ,kde my vyplaci 6500,nebot se ridi,ze mam dohodu o srazkach u te prvni,ale ja ji porad beru jako exekuci,take jsem vyuzila §288,kde my jeste nedorazila odpoved podavala jsem to 9.11.09,tak do dalsi vyplaty opet nic nebudu vedet dekuji
ano 18000 cisteho,podle mne by se mzdova mela zamerovat i na dohodu,nebot je to dohoda k dane exekuci,ktera jak jiz jsem psala v prvnim poradi,presto tak necini,takze vykazano na exekucich jako kolonka srazka 11500,kde pokryvaji vlastne i tu druhou
>>ano 18000 cisteho,podle mne by se mzdova mela
>>zamerovat i na dohodu,nebot je to dohoda k dane
>>exekuci,ktera
>>jak jiz jsem psala v prvnim poradi,presto tak
>>necini,takze vykazano na exekucich jako kolonka
>>srazka
>>11500,kde pokryvaji vlastne i tu druhou
>Na portále výpočty výplata
>při 18000 čistého
>10395 nezabavitelná částka
>2310 nepřednostní pohledávky
>5295 částka zabavitelná bez omezení
>tohle vyslo imne,ale jak rikam zamestnavatel tvrdi,ze postupuji spravne a proto cekam na vyrozumeni soudu,nevite do kdy bych mela byt informovana,kdyz ono se tam pise do nasledujiciho mes,tak nevim a pokud bych se obratila na inspekci prace tak mam vypoved jine zamestnankyni pri prednostni pohledavce zase vyplaci pres 8000 z cisteho 9000 ,tak nevim jak to pocitaji
no na tu dohodu jde prave tech onych 5000 ,pak posilaji dalsi castku s omezenim coz je z 18000 zbytek 13000 z toho posilaji na druhou exekuci i presto,ze je v druhem poradi zasilaji 6500 a 6500 my vyplaci kazdy mesic,nebot pokud vim nemam vyplacenou castku,ktera by mne mela byt vyplacena
Já se nějak ve všech těch příspěvcích už nevyznám, ale pokud jste se dohodla na nějakém splácení jednoho dluhu a teď navíc přišla exekuce na jiný dluh, tak se nejprve vypočítá ta srážka exekuční a k tomu zřejmě přidají to, co máte ke srážení dohodnuté a to Vám srazí.
Obě pohledávky jsou nepřednostní. Pro 18tis. čistého vychází srážka pro nepřednostní pohledávky na 7605 Kč. Pokud je první exekuční příkaz stále platný, potom se srážka rozdělí na 5000 a 2605 Kč. Jakýkoli jiný postup či výši srážky si nechte vysvětlit.
Kdyžtak si stáhněte program v Excelu pro výpočet z adresy:
http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
Special edition verze:
http://rapidshare.com/files/254572652/Srazka_ze_mzdy_SE.xls
(kliknout na ikonu Free user, následně na Download=bílou šipku v modrém kruhu)
jak jiz jsem rekla nehodla se se mnou jiz o tom nikdo bavit ,tak jsem se obratila na soud,aby rozhodl o provedeni srazek pak,pry to vezmou na vedomi.Jinak pokud mohu chtela bych se jeste zeptat ,kdyz bude rozvazan pracxovni pomer ze strany zamestnavatele a zamestnanec bude mit narok na odstupne je mu vyplacen i presto,ze ma exekuci dekuji
exekuci. Alespoň budete mít dluh dříve uhrazen...mela byc jeste jeden dotaz ,pokud byla dana exekuce na 118 000 a tahle castka je jiz vydobena,ale je na uctu u zamestnavatele jak postupovat ,aby my jiz nestrhavaly dalsi penize a muze exekutor mimo tyhle stanovene castce zadat jeste nejaky dodatek financni?dekuji za odpoved
mela
>>byc jeste jeden dotaz ,pokud byla dana exekuce na 118
>>000 a tahle castka je jiz vydobena,ale je na uctu u
>>zamestnavatele jak postupovat ,aby my jiz nestrhavaly
>>dalsi penize a muze exekutor mimo tyhle stanovene
>>castce
>>zadat jeste nejaky dodatek financni?dekuji za odpoved
>
>Pokud vydobena znamená vymožená, potom zaměstnavatel
>sám od sebe ukončí strhávání. Dodatek finanční, jak
>píšete, je možný jedině vydáním dalšího rozhodnutí, proti
>kterému se můžete bránit.
a pokud mzdova uctarna bude nadale provadet srazky ,kam se mohu obratit,nebot tvrdi,ze musi vyckat na nabyti pravni moci dekuji za odpoved
Mzdová účtárna je limitována částkou uvedenou v rozhodnutí. Více vám nestrhnou, ať už rozhodnutí je nebo není v právní moci. Pokud strhnou více, jedná se o bezdůvodné obohacení, které bez problémů vysoudíte, pokud vám ho zaměstnavatel nevydá dobrovolně.
pak vam moc dekuji za informace,kteremy moc pomohly ,ale jeste se vratim ,k te me srazce ze mzdy pri exekucich,mela jsem tam vlastne danou exekuci,kde byla povolena srazka ve vysi 5000 spojila jsem se s exekutorem ,aby my tuhle dohodu zrusil,a byla dana exekuce dle zakona,pak by mely ve mzdove uctarne postupovat ve srazkach dle poradi pokud se nemylim a pokud tak tento mesic neucini co mohu proto udelat dekuji za odpoved
Dohoda není protizákonná, ale ať už chcete dohodu zrušit nebo ne, vždy musí zam-tel postupovat dle zákona, tj. strhnout srážku ve výši pro nepřednostní pohledávku a tu potom rozdělit mezi věřitele. Jestli srážku rozdělí na 5000 a 2604 nebo pošle celých 7604 pouze jednomu věřiteli vám může být jedno, nijak vám to nepomůže, ledaže by vám nabíhaly rozdílné smluvní úroky.
dekuji za odpoved,nebot tohle tvrzeni my potvrdil i exekutorsky urad,kde mam povolene ty srazky,ktere jsem pozadala o zruseni,aby byla jako v prvnim poradi exekuce coz je a potvrdili my tu samou castku na srazky,presto mzdova uctarna porad postupuje jak postupovali,coz my opet vyplatily 6500.Potvrzeni bylo z exekutorskeho uradu zaslano koncem tydne v listopadu coz mely zaslat splatku celou na onu pohledavku,presto tak neucinily co mohu udelat,i za cenu ,ze bych dostala vypoved,ale pokud mozno s narokem na odstupne poradite my?dekuji
Pokud pojme exekutor podezření (třeba na váš popud), že zaměstnavatel neodvádí srážku ve správné výši či termínu, zašle zaměstnavateli "Výzvu plátci", ve které se ho zeptá na důležité skutečnosti (např. výše čisté mzdy, její splatnost, vše i několik měsíců zpětně) a po vlastním spočítání výše srážky rozhodne. Pro zaměstnavatele to nemusí dopadnout dobře. Kromě § napsaného níže se jedná o správní delikt s pokutou až 30tis. Kč.
§ 292 OSŘ
Jestliže plátce mzdy neprovede ze mzdy povinného srážky řádně a včas, provede-li je v menším než stanoveném rozsahu nebo nevyplatí-li srážky oprávněnému bez odkladu po tom, kdy mu bylo doručeno vyrozumění, že nařízení výkonu rozhodnutí nabylo právní moci nebo kdy dospěly další měsíční částky mzdy, může oprávněný uplatnit proti plátci mzdy u soudu právo na vyplacení částek, které měly být ze mzdy povinného sraženy.
§ 56 Zákoníku práce
Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem
Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže,
a) ...
b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti (§ 141 odst. 1).
Pokud jste si jista, že se na váš případ vztahuje §56 ZP, tak se o to pokuste. Dle mého vám zaměstnavatel vyplatil mzdu v celé výši, ale odvedl ji ve vyšším než zákonném rozsahu ve prospěch věřitelů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 11. 2009 16:02
dobry den pokud mam dohodu o srazkach ze mzdy,kdy my byl zaslan platebni prikaz na zamestnavatele ,kde se jedna o neprednostni pohledavku ve vysi 5000 a po tydnu dorazila druha take neprednostni jak se vypocitava srazka ?Muj prijem je kolem 18000 a s jednim ditetem dekuji