Re: autodoplňky
Myslím,že tato odpověď není správná.Podle § 26 odst.10ZDP se hmotným majetkem stávají věci uvedené do stavu způsobilého obvyklému užívání,kterým se rozumí dokončení věci a splnění technických funkcí a poviiností stanovených zvláštními právními předpisy(např. automobil se musí zaregistrovat).Vstupní cenou budou veškeré výdaje spojené s pořízením automobilu před tím,než se stal vlastnictvím podnikatele.Pokud si podnikatel koupí auto,uvede do užívání a poté si nechá např. namontovat závěsné zařízení do 40.000 Kč,pak lze zahrnout přímo do nákladů.Poněvadž se technické zhodnocení do 40.000.-Kč posuzuje každý rok samostatně,může podnikatel v dalším roce pořídit další potřebné vybavení auta na vrub nákladů.
Re: autodoplňky
>>>Dobrý den,koupili jsme nové os.auto a na druhé
>>>faktuře
>>>je dofakturováno: lampa,ochranné podlahové krytí
>>>(koberečky), kam mám prosím tyto autodoplňky zařadit?
>>>Do PC
>>>auta a odepisovat nebo rovnou do nákladů?
>>
>>Zdravím,
>>
>>rovnou do nákladů....(501...)
>>
>>S přáníím příjemného dne
>>
>>N.
>Myslím,že tato odpověď není správná.Podle § 26
>odst.10ZDP se hmotným majetkem stávají věci uvedené do stavu
>způsobilého obvyklému užívání,kterým se rozumí
>dokončení věci a splnění technických funkcí a poviiností
>stanovených zvláštními právními předpisy(např. automobil
>se musí zaregistrovat).Vstupní cenou budou veškeré
>výdaje spojené s pořízením automobilu před tím,než se stal
>vlastnictvím podnikatele.Pokud si podnikatel koupí
>auto,uvede do užívání a poté si nechá např. namontovat
>závěsné zařízení do 40.000 Kč,pak lze zahrnout přímo do
>nákladů.Poněvadž se technické zhodnocení do 40.000.-Kč
>posuzuje každý rok samostatně,může podnikatel v dalším
>roce pořídit další potřebné vybavení auta na vrub
před týdnem jsem měla stejnou otázku na daňaře - auto na jedné faktuře, na dalších 3 různé doplňky a služby: do pořizovací ceny mi odkýval zadní, přední kryt, speciální nárazník. Jen zimní gumy ne. ale vše ostatní jako pořízovací cenu
>nákladů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 11. 2009 8:14
Dobrý den,koupili jsme nové os.auto a na druhé faktuře je dofakturováno: lampa,ochranné podlahové krytí (koberečky), kam mám prosím tyto autodoplňky zařadit? Do PC auta a odepisovat nebo rovnou do nákladů?