Fakturace přepravy - nejsme přepravka

• (neregistrovaný)

30. 11. 2009 10:12

Dobrý den,
    mohl by mě prosím někdo navést. Vezli jsme hromadnou zásilkou zboží více firem (českých) v rámci tuzemska. Potřebuji vyfakturovat ostatním přepravu.Jak postupovat??Vozidlo kat.N1. Ve velkém TP nejsou uvedeny žádné údaje o spotřebě. Mohu vycházet z pokynu D-300, kde se stanovuje spotřeba pohonných hmot v l/100km?? Tzn. 6,40 u mot.nafty. Volali jsme přímo do spol.,která je partnerem pro prodej těchto aut a řekli nám prům.spotřebu kombinovanou.Podle mě ji ale nemohu vzít, pokud nemám nic v ruce.Dále poslední čepování mám měsíc zpátky.Takže cenu mohu vzít z té doby?? Nebo i když se nejedná o klasickou náhradu, tak vzít dle pokynu D-320 pro rok 2009? Co se týká zákl.náhrady 3,90. Zdvojnásobit ji zřejmě nemohu, jelikož se nejedná o zaměstnance.
    Prosím máte někdo zkušenosti??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2009 11:32

jk. (neregistrovaný)

Re: fakturace přepravy - nejsme přepravk
      Ty ceny můžete vzít pro orientaci, ale měli byste si udělat kalkulaci na ujetý km - zahrnout tam nejenom ceno za PHM, ale i siln.daň, náklady na provoz vozidla - opravy, mzdu příp. stravné řidiče toho vozidla. Je zajímavé, že jste jim to rozvezli, aniž by oni tušili za kolik.

• 30. 11. 2009 11:47

Lucie (neregistrovaný)

Kalkulaci se právě snažím udělat, ale bohužel si nejsem ve všem úplně jistá. Dopravu nechci ani komentovat, jelikož to byla naše blbost, že jsme na to přistoupili. Řidiče již započteného mám, šlo spíš o PHM a náhradu za naše vozidlo firemní. Když nemáte ani v TP potřebné údaje, jak pak počítat náhrady apod.??
      Jinak děkuju za Váš názor. Vím není to standardní situace..

• 30. 11. 2009 13:02

jk. (neregistrovaný)

Tak zkuste ještě do vyhledávače zadat třeba "přeprava zboží" a zkuste porovnat stejné nebo alespoň podobné vozidlo od různých přepravních společností , kolik účtují na km. A porovnejte jejich ceny. Jinak byste se mohla vlastním výpočtem dostat na vysokou cenu, kterou by zákazník nemusel akceptovata zbytečně byste se s ním dohadovali..

• 1. 12. 2009 9:24

Lucie (neregistrovaný)

Děkuji moc za ochotu. Opravdu nikdo nemá zkušenost, jak si počínat pokud není v TP uveden údaj o spotřebě??? Pokyn D-300 je z roku 2006 a zdá se mi trochu divné dávat na dodávku spotřebu 6,4..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).