OT: SP, ZP, prohlášení 2010

• (neregistrovaný)

30. 11. 2009 10:38

Dobrý den,
    byla jsem na 3 školeních, ale ani na jednom jsem se nedozvěděla nejdůležitější informace a to:
    1) prohlášení 2010 - bude nové nebo mohu použít u zam-ce, který nastoupil 2009 stejné prohlášení i pro rok 2010?
    2) % odvodu na SP a ZP za zam-ce a zam-tele zůstává stejná, tj. zam-ec ZP 4,5%, SP 6,5%; zam-tel ZP 9%, SP 25%?
    3) Slevy na dani z příjmů ze záv.činnosti jsou stejné jako letos, jenom se zvyšuje sleva na dítě a to na 967,-Kč/měsíčně?
    4) pro OSVČ činí záloha na SP 1731,-Kč/měsíčně, ale nenašla jsem kolik by měl platit OSVČ záloha na ZP od 1.1.2010...
    Poradíte mi?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2009 11:28

jk. (neregistrovaný)

Re: OT: SP, ZP, prohlášení 2010
      Na těch 3 školeních nebyla žádná diskuze nebo možnost dotazů? Proč jste se tam nezeptala?

• 30. 11. 2009 11:39

IrenkaH (neregistrovaný)

Ale to víte, že jsem se snažila dopátrat odpovědi, ale bohužel. První školení bylo na DPH, druhé školení bylo na nemocenské a důchodové pojištění a zde mi přednášející sdělil, že můj dotaz není k tématu a že se mám přihlásit na jiné školení. No a mé třetí školení bylo na daně a zde paní přednášející uvedla, že se rozhodně nebude věnovat novému správnímu řádu od 1.1.2010, i když to mělo být dle letáku probráno. Uvedla, že se to do jednoho školení nevejde. Takže jsem opět byla mimo téma, protože se hlavně probíraly změny 2009, což jsem zrovna nepotřebovala vědět, jelikož jsem o nich věděla. No prostě od této společnosti už na žádné školení nepůjdu. A proto můj dotaz - teda ujištění, že je to tak vše O.K.

• 30. 11. 2009 12:59

zoufalka (neregistrovaný)

Já v poslední době na žádném školení nebyla, ale vzory "prohlášení "platí o dvě čísla vzoru zpětně, pro rok 2010 tedy vzor 20, 19 a 18

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).