Re: podmínky inventury * jaké jsou?
jestliže jsme měli složené počítací komando jen se zaměstnanců firmy 3 lidi plus jeho rodiných příslušníků 3lidi bez přítomnosti šéfa, kdy to funguje tím stylem, že dostanete do ruky čistý papír, každý spočítá nějaký úsek zboží,papír sečtete a jen odevzdáte, všechny konečné částky si pok šéf sečte a srovná s konečným stavem zásob. to je celá naše inventura. ON se ohání hmotkou a my jsme bezradní.
stliže jsme měli složené počítací komando jen se
>zaměstnanců firmy 3 lidi plus jeho rodiných příslušníků
>3lidi bez přítomnosti šéfa, kdy to funguje tím stylem,
>že dostanete do ruky čistý papír, každý spočítá nějaký
>úsek zboží,papír sečtete a jen odevzdáte, všechny
>konečné částky si pok šéf sečte a srovná s konečným stavem
>zásob. to je celá naše inventura. ON se ohání hmotkou
>a my jsme bezradní.
Firma by měla mít směrnice pro provádění inventur, pokud se postupovalo podle nich, asi nic nenaděláte. Vaše "počítací komando"
nemusí zahrnovat lidi mimo firmu. Inventuru určitě všichni členové komise podepisují, šéf přítomen být nemusí, není-li sám hmotně zodpovědný, nevím, jde-li o sklad, prodejnu či něco podobného.
bez jakých koliv úkonů které byly jmenovány bude inventura na konci roku, ta aktualní proběhla tonto týden. ja odcházím s firmi dohodou k dnešku. proto vůbec neím co si počít. do firmy už nemam přístup a nic jsem zatím nepodepisovala. pry odejdu dohodou a on mi pak dá tel.formou vědět jak to dopadlo podruhé a podle toho mi vyplatí i mzdu nebo určí nějaké splatky.
Ale zatím jsem tu neviděl to, že zam-tel má v ruce něco s čím se může ohánět.
Jak jsem to pochopil já tak jediné co v ruce má tak je akorát cár papírů od 3 lidí a nic víc, jestliže on pak přišel a řekl výsledek inventury, ještě nijak nepodložený, tak nevím na základě čeho chce nárokovat "vzniklou škodu"
Nyní bych asi udělal to, že bych dal apel bývalým spolupracovnícím, ať si vyžádají novou inventury, protože došlo ke změně na pracovišti (Vy ste odešla), on do 15 dnů musí udělat novou inventuru (protože pokud tak neučiní jejich hmotky budou neplatné), pokud ji udělá tak tu je určitá šance, že při té vaší inventuře došlo k chybě.
Protože aby inventuru dělal i 12-ti letý klučina, tak to pardon, nechci schazovat jeho zapálení do počítání, ale pochybuju o tom, že ON to dělal pořádně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 11. 2009 13:58
Byla provedena inventura, vznikl minusový stav. Zaměstnavatel jsi nárokuje splátku na zakladě podepsané hmotné zodpovědnosti. My jsme ale neviděly do dnešního dne žádný doklad o tom že něco je v nepořádku a ani se nedělala jiná kontrolní inventura. Je to jen na jeho slovu, že spočítal,chybí a my musíme zaplatit. Poraďte jak se bránit proti tomuto jednání?? Je to nemalá částka.