Re: Ukončení PP a nemoc
Pokud s ním ukončíte PP až ke dni nemoci, pak má opravdu nárok na náhradu mzdy po dobu PN. Pokud ne, od zítřka do ukončení PP bude doma zadarmo a teprve pak se může přihlásit na ÚP. Chápete vše správně, jde jen o to, zda toto řešení vidí jako přijatelné i zaměstnavatel, ne pouze vy.
Pokud ukončíte PP dříve než 15. den od počátku PN, zaměstnanec přijde o Vámi placenou náhradu mzdy.
>>Dobrý večer, ukončení PP k 30.11., avšak od 25.11.
>>nemoc. Je mi jasné, že za 25.,26.,27. nebude žádná
>>náhrada mzdy, jen za 30.11. Dnes mi zaměstnanec řekl,
>>že mu
>>bude ukončena neschopenka příští týden, tzn.vejde se
>>do 14dnů. Jde se nahlásit na ÚP. Nejsme firma, která
>>se
>>ráda zbavuje zaměstnanců a neradi bychom ho
>>poškodili.
>>Nebylo by pro zaměstnance lepší ukončit PP až k
>>ukončení neschopnosti??? Aby měl alespoň do těch
>>14dnů
>>náhradu od zaměstnavatele?? Jestli to chápu dobře,
>>nemá
>>nárok na podporu v nezaměstnanosti do 14 dnů nemoci,
>>že?
>>děkuji za reakce
>
>Pokud ukončíte PP dříve než 15. den od počátku PN,
>zaměstnanec přijde o Vámi placenou náhradu mzdy.
Pokud ukončíte PP dříve než 15. den od počátku PN,
>zaměstnanec přijde o Vámi placenou náhradu mzdy.To nechápu. Proč to??
PP byl ukončen dohodou ke dni 30.11.2009. Jen chci vyjít vstříc zaměstnanci, nechci aby zbytečně přišel o peníze. Ačkoli se to nezdá jsou mezi námi lidé, kterým chybí každá koruna.
Pokud jste majitelem nebo s tímto postupem bude majitel souhlasit, tak se se zaměstnancem dohodněte na skončení pracovního poměru až ke 14. dni nemoci a vyplaťte mu náhradu za nemoc. Ale určitě to nemůže takto rozhodnout sama účetní nebo personalistka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 11. 2009 19:24
Dobrý večer, ukončení PP k 30.11., avšak od 25.11. nemoc. Je mi jasné, že za 25.,26.,27. nebude žádná náhrada mzdy, jen za 30.11. Dnes mi zaměstnanec řekl, že mu bude ukončena neschopenka příští týden, tzn.vejde se do 14dnů. Jde se nahlásit na ÚP. Nejsme firma, která se ráda zbavuje zaměstnanců a neradi bychom ho poškodili. Nebylo by pro zaměstnance lepší ukončit PP až k ukončení neschopnosti??? Aby měl alespoň do těch 14dnů náhradu od zaměstnavatele?? Jestli to chápu dobře, nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti do 14 dnů nemoci, že? děkuji za reakce