Slovák- dvě rodná čísla

• (neregistrovaný)

30. 11. 2009 20:01

Dobrý večer,
    chci se s Vámi podělit o novou zkušenost.
    Máme zaměstnaného Slováka na HPP.
    Pán marodil, přišla mu zpět neschopenka, že lékař uvedl špatné rodné číslo....
    Pán má ve slovenském Občanském průkazu napsáno rodné číslo dle datumu narození ...a pozor na kartičce zdrav. pojišťovny jiné.
    Příklad : narozen...11.2.1970....Rč...700211/1234
    a na kartičce pojišťovny.....700261/4513.
    Oba dokumenty jsem jsem měla v ruce.
    Na můj dotaz u lékaře mi sdělil, že pro něj je podstatná kartička ZP a , že neopraví neschopenku.
    Na ZP mi vysvětlili, že si přidělují interní RČ. Tak jsem volala na sociálku...paní se velmi divila a nakonec neschopenku proplatí a stačí kopie obou dokumentů.
    Už jste se s tím setkali?
    Hezký den Monika.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2009 20:04

Eva M.

Re: Slovák- dvě rodná čísla
      Jen názor bez záruky: Slovák má pravděpodobně SLOVENSKÉ rodné číslo ve svém OP, ale ve zdravotním průkazu má cosi "jako" rodné číslo, které je ve skutečnosti evidenčním číslem pro ČESKOU zdravotní pojišťovnu, u níž je tady v ČR pojištěn. Dokonce může mít ještě třetí podobné číslo pro SSZ :-/
      Pokud tedy vyplňujete českou neschopenku pro české instituce, musíte vypsat to číslo, které mu pro pobyt v ČR přidělila česká zdravotní pojišťovna.

• 30. 11. 2009 20:10

Anonym (neregistrovaný)

Nám se stal podobný případ - jen s rozdílem, že OSSZ nechce proplatit neschopenku až do doby, kdy zaměstnanci bude přiděleno rodné číslo, o které si musel zažádat na cizinecké policii (pro zajímavost - vyřízení této žádosti trvá měsíce až roky) :-)

• 1. 12. 2009 10:00

Hani (neregistrovaný)

Pro cizince ktere nemaji přidelene RČ ZP přidělují císlo pojištěnce. Pokud RČ má měl by nahlasit změnu na ZP a ta mu výdá novou kartičku,-- tohle jsme absolvovaly u VZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).