Re: Sklad B - evidování jen množství
??? to asi nejste účetní, že?? Protože jinak byste nemohla mít takovýto přihlouplý dotaz.
Samozřejmě že musíte mít ve skladové evidenci i CENU (tj. hodnodta zásob!)!! Jak jinak byste k 31.12. přeúčtovala HODNOTU dle fyzické inventury na účet 132??
PÚ
Inventura k 31.12 je oceněna na základě prokazatelných nákupních cen (každá nakoupená položka stejného sortimentu je vedena zvlášť). Sklad máme umístěný externě a skladník eviduje příjmy a výdaje papírově jen v množství. Nechce se mi vytvářet duplicitně a nesmyslně skladovou evidenci.
Při metodě B musíte vést průkaznou skladovou evidenci. Po mě chtěla kontrola z FÚ vidět všechny pohyby na skladě, tzn. příjemky, výdejky, převodky apod. , což jsem měla, takže jsem měla skladovou evidenci bez výtek. A dokonce jsem měla jen namátkovou kontrolu, kde chtěli vidět fakturu vydanou na nějaké zboží a k tomu skladovou kartu s pohyby....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2009 8:33
Účtujeme sklad způsobem B. Je nutné u tohoto způsobu vést ve skladové evidenci Kč (nákupní cenu,průměrnou cenu) nebo stačí jen evidovat množství ? Děkuji