Re: rekl. předmět
Jen doplním , co jsem napsala výše, podmínka loga a známky
vypadla z podmínek § 13/ odst 8
doplním zákona o DPH (pokud není logo, tak můžete nárokovat jen DPH a je to nedaňově), pokud chcete dańově uznat, tak reklamní předmět musí mít logo
od roku 2010 je novinka v oblasti DPH - je uvedeno jen slůvko "dárek" v rámci ekonomické činnosti do 500 Kč (lze uplatnit DPH, ale je to nedaňové se zaúčtováním na 513. AE). Pokud od 1.1.2010 budou chtít firmy nadále reklamní dárek uznat daňově, tak musí mí stále logo, hodnota do 500 Kč, nepodléhá spotřební dani (s výjimkou tichého vína)
Já osobně bych považovala papírovou tašku jako obalový materiál, tzn. do nákladů a víc bych to neřešila :-). Do těch samých tašek můžu přeci dát i nákup zákazníkům a tam to taky neřeším. Jestli je na tašce Mikuláš nebo je z lepšího papíru - to mi nemůže nikdo vytknout....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2009 10:26
Dobrý den, pokud budeme dávat zaměstnancům a obchodním partnerům jako dárek víno s etiketou firmy v hodnotě 1 ks max 500,-Kč - lze to zařadit do nákladů, že? Když nakoupíme i papírové dárkové tašky na tyto lahve - lze dát do nákladů a uplatnit DPH? Hodnota i s taškou by nepřesáhla 500Kč. Jen na tašce není naše etiketa. mám si při darování vína zaměstnancům dát na něco pozor?