Re: Ještě otázka
vyplatíte náhradu mzdy do 16.11., k tomu podklady máte. Pro náhradu za 17.11. si vyžádáte lístek na peníze od 2.lékaře. Na OSSZ musíte poslat IV.díl a lístek na peníze (ev. V.díl), to vám musí zaměstnanec donést.
Re: Ještě otázka
Děkuji za odpověď, mezitím jsem si volala na OSSZ, kde mi sdělili, že musím dodat IV. a V. díl první neschopenky a IV. díl druhé neschopenky. Zaměstnanec mi to samozřejmě nedodal, tak snad mu to polopatě vysvětlím, co po něm chci (se stavebními dělníky je to občas těžké :)) Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2009 11:52
Prosím o radu, ještě jsem to neřešila. Zaměstnanec nemocen od 4.11. do 15.11., neschopenka vystavena lékařem.
Další nemoc od 16.11. a dále trvá, neschopenka vystavena jiným lékařem.
Jedná se o pokračování nemoci, vyplatíme náhradu za prvních 14 dní, dále bude vyplácet OSSZ. Co mám ale odevzdat na OSSZ, když žádný IV. díl neschopenky nemám?
Zaměstnanec marodí se stejnou nemocí, ale prý během marodění změnil lékaře. Proto jeden lékař uznal a ukončil PN (mám III. a V. díl)a druhý lékař PN vystavil (III. díl). Moc děkuji za radu.