Re: Leasing v r. 2010 - znovu
no vidíte, a já jsem si říkala, že je to právo.... no to jsem zvědavá, jak se s tím lidičky od 1.1.2010 poperou, protože podle toho bude u splátek DPH - buďto 19 nebo 20
Re: Leasing v r. 2010 - znovu
To je tedy pěkný gulášek. Nechápu, proč změna sazby DPH neprobíhá jako to bylo při minulé změně. Co se týkalo starých smluv, platilo staré DPH. Vážně nechápu, proč nám to tak komplikují. Budu čekat, zda nám leasingovka vystaví nový splátkový kalendář. Nic jiné mi zřejmě nezbyde. Díky za diskuzi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2009 15:42
Včera jsem se ptala, zda někdo neví, jak to bude s leasingovými splátkami (leasing uzavřen v r. 2009) a výší DPH v r. 2010. Když jsem včera svůj dotaz psala, přechodné ustanovení ze Sbírky zákonů č. 362, částka 115 jsem měla přečtené, jen mi to nebylo jasné. Píše se tam pouze o leasing.smlouvách uzavřených do 31.12.2008, proto jsem se ptala, jak je to se smlouvami, uzavřenými v r. 2009. Odstavec 3 v čl. VIII této částky SZ mi není dost jasný. Chápu to tak, že v r. 2010 se bude muset uplatňovat při splátkách nová výše daně. Ve smlouvě nemáme uvedeno ani "právo" ani "povinnost věc odkoupit", pouze větu po řádném skončení leasingu přechází vlastnictví předmětu leasingu na nájemce za úhradu. A co to tedy bude znamenat pro mne v tomto případě?