Dobrý den,
odpovědi níže v textu:
1. Do životopisu to samozřejmě uvádět nemusíte.
2. Záleží na Vás, zda tam tento údaj uvedete. Zkušený personalista jistě z data narození dětí pozná, že jste v tuto dobu byla na rodičovské dovolené. Osobně bych zmínila spíše pojem rodičovská dovolená, než pobírání rodičovského příspěvku.
3. Novela není schválená. Předpokládá se, že bude možné umístit dítě od dvou let do školky či jiného zařízení a přitom si vydělávat neomezeně.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2011 9:17
Dobrý den,
1. pobírám RP, od ledna 2011 mám ŽL vedl. činnost. Chtěla bych si najít práci a tak píšu životopis a ráda bych věděla, zda se do životopisu píše také, že mám ŽL?
2. píše se do životopisu, že jsem pobírala RP? Před 6 lety jsem totiž otěhotněla ve zkušební době a dostala jsem výpověď, tudíž od roku 2005 nebudu mít v části "zaměstnání" žádný údaj.
3. Také by mě zajímalo jak je to s novelou viz. http://www.podnikatel.cz/aktuality/zasadni-zmeny-v-oblasti-nepojistnych-davek/- mám na mysli pobírání RP a dítěte v MŠ po celý den. Už se nějak rýsuje , že to projde? A pokud ano budou nějaké podmínky, jako že si budu moct vydělat je určitou částku apod.?
Děkuji moc za odpověď