Re: proforma
Záleží na tom jaké je na konečné fa datum zdanitelného plnění, Pokud to je datum převzetí zboží, tak je to v pořádku. Dojde-li Vám fakturu tak pozdě, že ji nemůžete zaúčtovat do období, kdy bylo převzato zboží , můžete zaúčtovat jako dohadnou položku-účet 389. DPH můžete nárokovat v dalším období.
Především informativně,jedná se o DE,
Datum uskuteč.zdanitelného plnění je např.30.10.2009 a my jsme přitom už potřebovali prodávat zboží ještě před 30.10.2009 a dostávat do ze skladu/příjemek/. Prodáváme dřív,ale ve stejném měsící např.10,10.2009. Jedná se mi o to zda můžeme prodávat zboží dřív než dostaneme fakturu,předem děkuji
V DE zachycujete příjmy a výdaje podle data na pokladních nebo jiných dokladech a na výpisech z banky. DPH sledujete podle DUZP.
Myslím, že je možné toto zboží prodávat, pokud jste se s dodavatelem dohodli na tomto způsobu fakturace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2009 7:17
zboží dostávám od dodavatele na proformu a zboží dávám do příjemek a prodávám. Můžu prodávát dřív než mám fakturu? Fakturu dostávám na konci měsíce. Vzhledem že se jedná o stejný měsíc myslím že by v tom nemusel být problém./co se týká dph/. Můžete mi někdo poradit.Děkuji