Proforma

• (neregistrovaný)

2. 12. 2009 7:17

zboží dostávám od dodavatele na proformu a zboží dávám do příjemek a prodávám. Můžu prodávát dřív než mám fakturu? Fakturu dostávám na konci měsíce. Vzhledem že se jedná o stejný měsíc myslím že by v tom nemusel být problém./co se týká dph/. Můžete mi někdo poradit.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2009 10:44

ma (neregistrovaný)

Re: proforma
      Záleží na tom jaké je na konečné fa datum zdanitelného plnění, Pokud to je datum převzetí zboží, tak je to v pořádku. Dojde-li Vám fakturu tak pozdě, že ji nemůžete zaúčtovat do období, kdy bylo převzato zboží , můžete zaúčtovat jako dohadnou položku-účet 389. DPH můžete nárokovat v dalším období.

• 2. 12. 2009 10:55

petra velcova (neregistrovaný)

Především informativně,jedná se o DE,
      Datum uskuteč.zdanitelného plnění je např.30.10.2009 a my jsme přitom už potřebovali prodávat zboží ještě před 30.10.2009 a dostávat do ze skladu/příjemek/. Prodáváme dřív,ale ve stejném měsící např.10,10.2009. Jedná se mi o to zda můžeme prodávat zboží dřív než dostaneme fakturu,předem děkuji

• 2. 12. 2009 18:29

ma (neregistrovaný)

V DE zachycujete příjmy a výdaje podle data na pokladních nebo jiných dokladech a na výpisech z banky. DPH sledujete podle DUZP.
      Myslím, že je možné toto zboží prodávat, pokud jste se s dodavatelem dohodli na tomto způsobu fakturace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).