Neschopenka nebo dovolená?

• (neregistrovaný)

2. 12. 2009 9:24

Dobrý den,
    mám tu zaměstnance, který podstoupil zákrok v nemocnici, kde mu samozřejmě hned vystavili neschopenku. Přišel však za mnou s tím, že si neschopenku uplatnit nechce a že po třech dnech „dovolené“ bude opět chodit do práce. Doklad o pracovní neschopnosti mi neodevzdal s tím, že po státu žádné peníze nechce a že po třech dnech bude fit.
    Mohu zaměstnance nějak nutit k tomu, aby mi neschopenku odevzdal? Má od svého nadřízeného podepsanou propustku na dovolenou na první tři dny nemoci. Mohu se chovat tak, jako že nic nevím? Když to vezmu tak, že by mi opravdu odevzdal jen tu propustku a o nemoci mi neřekl, tak bych se to vlastně odjinud nedozvěděla. Mohu to tedy nechat plavat? Provinil se vlastně zaměstnanec tím, že mi neschopenku neodevzdal a ne já, která nic nevím...
    Prosím, poraďte!
    Děkuji Marcela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2009 9:30

anitram (neregistrovaný)

Re: Neschopenka nebo dovolená?
      uznala bych dovolenou bez přemýšlení, stejně by dostal za 3 dny nula kč

• 2. 12. 2009 9:32

xy5

neschopenku si neměl nechat vůbec vystavit, měl by ji vrátit, neboť jedna kopie této neschopenky šla na OSSZ a teď tam nebudou souhlasit vyloučené dny nemoci při další nemoci, pokud bude nemocný a Vy budete muset vyplnit přílohu k žádosti

• 2. 12. 2009 9:30

Renáta (neregistrovaný)

Pokud ZA nechce neschopenku uplatnit, odevzdává se ošetřujícímu lékaři, který ji vystavil a ten ji stornuje (neodešle na OSSZ). Pokud DPN vystavila nemocnice, tak ať si zaměstnanec dojde na vaší OSSZ a tam ji stornuje sám. Protože OSSZ sleduje podpůrčí dobu, tak aby neměl zaměstnanec nějaký problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).