Re: nemocenská,konec prac.poměru
To, že ho máte vést v evidenci, dokud nemoc neskončí, vám radili správně. Ke 20.10.2009 uděláte odhlášku ze SP a ZP. Až bude zdravý, nahlásíte to na zdravotní pojišťovnu pod kódem K. Měl by vám přinést rozhodnutí o ukončení neschopnosti, které pošlete na OSSZ. O hlášení na úřad práce jsem nic neslyšela, v tom radit nemůžu, ale já osobně jsem to neudělala a nic se nestalo. On tam totiž ten bývalý zaměstnanec nemusí být vůbec vedený a může jen tak sedět doma. Náš zaměstnanec tímto způsobem končil k 31.7.2009 a byl nemocný do 31.8.2009, ELDP za rok 2009 jsem posílala hned po ukončení nemoci, tedy do 8 dnů. O tom hlášení o podpůrčí době se tady už diskutovalo, nějaká paní se ptala, k čemu je to dobré, bohužel si nepamatuji odpověď. Zkuste si to zadat do vyhledávače nebo třeba poradí ještě někdo další...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2009 11:25
Dobrý den,prosím o radu.Poprvé jsem se setkala s tím,že zaměstnanec měl nemocenskou a ke dni 20.10.2009 mu končil pracovní poměr.Tady mi bylo razeno,že ho vedeme v evidenci jako nemocného s tím,že k tomu dni udělám odhlášení na soc a zdrav.a jak bude zdravý,nahlásí se na pracák.Teď mi ze sociálky přišlo "Hlášení o délce prac.neschopnosti-podpůrčí době" a nevím co to pro mě znamená.Píší tam o podpůrčí době 380 KD,která končí 25.2.2010.Mám to nějak řešit? Až ukončí nemocenskou,tak ELDP posílám až po 25.2.2010?
Děkuji za pomoc