Re: Dohoda o provedeni prace.
píšete, že jste na mat. dovolené, tak to můžete po mat. dovolené (28 týdnů) požádat o čerpání dovolené u svého zam-tele, takže podepsané prohlášení máte jistě u tohoto zam-tele
pokud máte tedy DoPP u jiného zam-tele, tak tam již nemůžete mít současně podepsané daň.prohl., tudíž tam budete daněna srážkovou daní
>>>>Dobrý den,
>>>>Jsem na mateřske dovolene, a podepsala jsem dohodu o
>>>>provedeni prace na 10 hod./mes. Hodinový plat 60,-Kč.
>>>>Kdo musi odvadet dan- Ja nebo zamestnavatel? Ne
>>>>podepsala jsem žadne prohlašeni o nezdanitelných
>>>>častkach, a
>>>>jaka varianta pro mne je lepši, podepsat toto
>>>>prohlašeni nebo ne?
>>>>Moc děkují za odpoved
>>>pODEPSAT PROHLÁŠENÍ A NEBUDETE MÍT ŽÁDNOU DAŇ
>>
>>píšete, že jste na mat. dovolené, tak to můžete po
>>mat. dovolené (28 týdnů) požádat o čerpání dovolené u
>>svého zam-tele, takže podepsané prohlášení máte jistě
>>u
>>tohoto zam-tele
>>pokud máte tedy DoPP u jiného zam-tele, tak tam již
>>nemůžete mít současně podepsané daň.prohl., tudíž tam
>>budete daněna srážkovou daní
>
>podepsala jsem DPP u jineho zamestnavatele Sržkovou dan bude odvadet zamestnavatel?
Podepsat prohlášení poplatníka je vaše právo, které si musíte sama uplatnit.Protože u vašeho původního zaměstnavatele nemáte asi žádný příjem, je pro vás výhodnější zrušit podpis prohlášení u vašeho zaměstnavatele a podepsat u nového u DPP.Pokud by jste po ukončení PPM požádala o čerpání dovolené u svého původního zaměstnavatele, předpokládám, že by vám částka za čerpání dovolené dělala víc než 5.000,- Kč a byla by vám daněna zálohovou daní. V tomto případě by jste sice byla povinna podat si sama za daňové přiznání,protože by jste měla v jednom měsici současně dva příjmy daněné zálohovou daní, ale určitě by se vám zaplacená záloha ve svém původním zaměstnání vrátila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2009 16:11
Dobrý den,
Jsem na mateřske dovolene, a podepsala jsem dohodu o provedeni prace na 10 hod./mes. Hodinový plat 60,-Kč. Kdo musi odvadet dan- Ja nebo zamestnavatel? Ne podepsala jsem žadne prohlašeni o nezdanitelných častkach, a jaka varianta pro mne je lepši, podepsat toto prohlašeni nebo ne?
Moc děkují za odpoved