Daň z nemovitostí x zápis na katastru - doplatek daně

• (neregistrovaný)

26. 7. 2011 11:44

:( Dobrý den. Dnes mi hnul se žlučí telefonát z FÚ. Platili jsme daň z prodeje poloviny  nemovitosti (symbolická skutečná cena x nekřesťanské daně z odhadu). Jelikož se prodej stále protahoval (na půjčku chtěli stále nové a nové podklady) od září se to tahlo do prosince. Když konečně vše proběhlo, (peníze mi přišly 31.12. na účet), na katastru to zapsaly 4.1.2011. A dnes chtějí, abych si dala přepočítat odhad už podle zákona 364/2010 Sb. a doplatila rozdíl. Je to vůbec možné? Lze se nějak bránit? Vždyť je to nelogické!!!!!! Chudáci úředníci na FÚ za to nemohou, ale ........ :'(   Nebo jo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2011 16:45

Rop

No ... máte šanci se opravit ...
      a) ano, znalecký posudek musí být udělán k 4.1.2011 ... tj. dle "vyhlášky pro rok 2011".
      b) každý znalec to oceňuje jinak (vyhláška nevyhláška), takže si najděte toho co vám to ocení na míň ... a strýček financ musí skousnout nový znalecký posudek (ve kterém by mohla být i cena nižší než v tom původním)
      c) každý svého znaleckého posudku strůjcem

• 26. 7. 2011 17:52

Lída (neregistrovaný)

Nojo, už jsem se uklidnila,...... jen když do státního rozpočtu přispěju, asi mě bude hřát pocit, že jsem pomohla naší ekonomice.........Díky za rady, jste fajn inštanc.......... ;)

• 26. 7. 2011 22:22

Rop

Já si dovolím daň z převodu nemovitostí označit za zlodějskou daň ... trest pro prodejce nemovitostí ... na Slovensku je už několik let zrušená. Ekonomiku podpoříte tím, že si zaplatíte znalce.

"inštanc" ... tento titul jsem ještě neslyšel ... mě většinou říkají "uhni blbe"

• 1. 8. 2011 14:04

Lída (neregistrovaný)

:D no "inštanc" pochází už z rakouskauherska, a jelikož se vracíme do ranného kapitalismu, byl použit v našem "rozhovoru", rozhodně jste bezva skupina.......
      Holt "zlodějských " věcí je u nás víc a nehledě na to, že je to pořád "šikana " malých živnostníků, střední vrstvy a nižší...... Bohužel, a vypadá to, že bude hůř.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).