Re: průměrný výdělek + RD = asi jsem deb
Na tuhle hodinu je to myslím až dost dobré. Dělá někdo ve firmě stejnou práci jako jste dělala vy? Vemte jeho průměr. Nikdo nic takového nedělá? Kolik by jste měla teď když by jste nešla na mateřskou?
Nemyslím, že je to o "dojití" dechu, ale o oživení, že by se měli kolegové nejdříve než položí otázku podívat do historie, nepřišlo mi to jako "divná" odpověď, naopak. Ale věřím, že kolegyně xy to tak ani nemyslela, možná to už bylo z vyčerpanosti :) to znám moc dobře. Dagmaro, ať napíšete cokoliv jako zaměstnavatel (samozřejmě ne cokoliv, ale správně - pravděpodobný, tzn. jaký byste měla, kdybyste bývala byla pracovala), ÚP bude vycházet z minima stanoveného zákonem o zaměstnanosti, jelikož zaměstnankyně (to jste tedy také zároveň vy ..?) - dle dotazu - splní podmínku zaměstnání náhradní dobou, tzn., že při stanovení podpory v nezaměstnanosti nebude úřad práce k výši výdělku vůbec přihlížet.
ve firmě jsem byla jediný zaměstnanec a moji práci po mém nástupu na MD nikdo nedělal a nedělá, firma defacto končí. Před nástupem na MD jsem měla přibližně 10.500,- čistého. Také mi přijde divný že tohle po nás ÚP chce protože jsem četla že stejně dosáhnu jen to minimum ale tak co bych pro úřady neudělala... jen mi prostě není jasný z jaké částky to určit.... Jinak já vyhledávač zkouším pravidelně a dost často ale občas se prostě nevyznám a tak se radši zeptám - no co, maximálně mi někdo vynadá že otravuju..... :o))) člověk nemůže umět vše že... :o)) já napříkald umím prodávat muzikanty. Teda uměla jsem, ještě před nástupem na MD..... :o))
vždyť vám nikdo nevynadal a že jste se sama nejdřív podívala, to je přece jen dobře, já jsem nereagovala ani tak na vás, jako na zmínku kolegyně xy, které jsem právě moc nerozuměla, ale vzala jsem to spíše jako povzdychnutí, že už je toho nějak moc ... a k vám - pokud splníte dobu zaměstnání náhradní dobou, což tak vychází, bude se vám počítat podpora z minima, tzn. že max. výše podpory v nezaměstnanosti činí 0,58násobek průměrné mzdy v NH za první až třetí čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o podporu v nezaměstnanosti. Průměrná mzda v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí 2008 činí 22 942 Kč. Podporu si můžete také zvýšit účastí na rekvalifikačním kurzu pořádaném ÚP. Záleží kdy se na ÚP přihlásíte, protože bude nebo už je - stanovena nová výše průměrné mzdy, myslím, že jsem zaregistrovala datum 4.12.09.
já jsem to taky tak pochopila že mi nikdo nenadává, mluvila jsem všeobecně...Spíš bych se měla asi já omluvit, moje zoufalství nad životní situací přešlo do fáze kdy si ze všeho dělám srandu protože jinak by mě asi trefilo!
na ÚP jsem evidovaná od 1.12.09.... Na rekvalifikaci se zeptám, to by se mi celkem i hodilo, protože sice mám praxi ve spoustě věcí ale nemám na to oficiální papír. S tím výdělkem je mi to zhruba jasný, jen ještě jedna věc: když vezmu čtvrtletí před nástupem na MD (4.8.06) tak stejně nemám výdělek žádnej protože jsem od 18.4.06 byla na neschopence - rizikové těhotenství. A prootže jsme MO tak mi nemocenskou vyplácela sociálka. Tím pádem ted nevím jestli mám vzít částku PŘED nemocenskou a nebo vypočítat nemocenskou.... Omlouvám se že to tak komplikuju
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2009 21:34
Dobrý večer,
můžete mi PROSÍM poradit co mám uvést na potvrzení zaměstnavatele pro ÚP když od 19.9.2006 - 19.9.2009 jsem byla na mateřské + rodičovské, dnem 20.9.2009 povoleno roční neplacené volno - tím pádem příjem žádný a výpoveď ke dni 30.11.2009. Z čeho ten výdělek - a za jakou dobu mám počítat? z výdělku před nástupem na mateřskou a nebo tam nějak vyčíslit příjem z RP nebo napsat nulu? já si s tím už nějak nevím rady.....
Moc děkuji...