Re: Příloha k žádosti o nemocenské - RO
>Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnankyně šla na
>nemocenskou ihned po RD, tudíž za posledních 12 měsíců
>nemá žádný vyměřovací základ. Mám tedy v příloze k
>žádosti o nem. vyplnit pravděpodobnou výši příjmu a brát
>jako rozhodné období posledních 12 měsíců? V zákoně
>187/2006 jsem se totiž dočetla toto:
(6) Nemá-li
>zaměstnanec v rozhodném období stanoveném podle odstavce 3
>vyměřovací základ nebo jsou-li v tomto rozhodném období
>jen vyloučené dny, je rozhodným obdobím první předchozí
>kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný
>příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se
>dělí vyměřovací základ.
Vždyť to máte tady napsané, musíte jít do roku, kde bude mít alespoň 30 kal. dnů a VZ SP
takže, může to být rok, kdy čerpala mat. dovolenou a poté požádala o čerpání dovolené (pokud ta čerpaná dovolená dá alespoň 30 KALENDÁŘNÍCH dnů)
Rozhodné období podle věty první
>začíná nejdříve dnem vzniku pojištění zaměstnance.
>První předchozí kalendářní rok se zjišťuje postupně od
>roku, v němž vznikla sociální událost.
>Jak to tedy je?
>Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
3. 12. 2009 14:21
Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnankyně šla na nemocenskou ihned po RD, tudíž za posledních 12 měsíců nemá žádný vyměřovací základ. Mám tedy v příloze k žádosti o nem. vyplnit pravděpodobnou výši příjmu a brát jako rozhodné období posledních 12 měsíců? V zákoně 187/2006 jsem se totiž dočetla toto: (6) Nemá-li zaměstnanec v rozhodném období stanoveném podle odstavce 3 vyměřovací základ nebo jsou-li v tomto rozhodném období jen vyloučené dny, je rozhodným obdobím první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ. Rozhodné období podle věty první začíná nejdříve dnem vzniku pojištění zaměstnance. První předchozí kalendářní rok se zjišťuje postupně od roku, v němž vznikla sociální událost.
Jak to tedy je?
Moc děkuji.