Re: odpracovaná doba a návštěva lékaře
Máte prvdu vy, a pokud by jste mu odečetla ještě přestávku / nevím jak je máte stanoveny /, tak by měl ještě o půl hodiny méně.
V žádném případě návštěva lékaře není odpracovaná doba a platí se náhradou mzdy. Do tohoto by vám ani mistr neměl kecat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2009 18:45
Ahoj všichni.
Potřebuji poradit. Začnu tím, že máme pružnou pracovní dobu. Pevná část je stanovena od 9.00 - 14.00hod. Zaměstnanec šel k lékaři. Propustku má potvrzenou od 10.00-14.00.(tj.4hod.) Již se nevrátil. Na ten den má příchod do práce 7.30. Zaplatila jsem náhradu za 4 hodiny a jelikož je pracovní doba 7,5hod., předpokládám, že má tudíž odpracovanou dobu 7.30-10.00=2,5hod. Když jsem upozornila mistra, který ve výkazu práce napsal odpracováno 6.0hodin, odpověděl mi, že zaměstnananec odpracoval 2,5 před lékařem, pak byl 4 hod.u lékaře=tj.6,5 hodiny které se u pružné pracovní doby berou jako odpracovaná doba. Pouze se odečítá přestávka na oběd a tak ve výkazu má odpracováno 6.0hodin.
Poradíte mi jak to teda je? Domnívám se, že odpracovány má pouze 2 hodiny.
Děkuji.