Zaměstnávání Slováků

• (neregistrovaný)

4. 12. 2009 12:32

Dobrý den, nastupuje k nám první Slovák, můžete mi poradit co vše musím od něj požadovat, kam ho všude nahlásit, dočetla jsem se, že na soc. poj. , zdr.poj., pracovní úřad, musí mít nějaké povolení k zaměstnání? Dekuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2009 12:53

Ajka* (neregistrovaný)

Re: Zaměstnávání Slováků
      Je občanem EU,mají stejné právní postavení jako občané ČR, takže žádné povolení nepotřebuje, na ÚP ( příslušný dle místa výkonu práce) jen posíláte "Oznámení" o zaměstnávání (formulář je ke stažení na jejich int.stránkách.

• 4. 12. 2009 12:55

DM (neregistrovaný)

pracovní povolení nepotřebuje
      ZP - pokud má první zaměstnání v ČR, hlásí se kódem E a uvádí se jen datum narození a pohlaví (M,Z), dostane číslo pojištěnce, které se liší od rodného čísla, pokud už byl někdy v ČR zaměstnán, má číslo pojištěnce a možná i kartičku. ZP vysatví na dobu 3 měsíců prozatimní potvrzení (jako dává při ztrátě =průkazu) a po 3 měsících průkaz pojištěnce.
      SP - pokud přechází v ČR, hlásíte jako Čecha, jenom vypníte trvalé bydliště v SR (část 3) a v části 4 adresu v ČR, pokud byl naposledy zaěmstnán na Slovensku, vyplňujete ještě část 7
      úřad práce: vyplníte tento tiskopis: http://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam/tiskopisy/informace_o_nastupu_zamestnani_-_o_vyslani_k_vykonu_prace.pdf

• 4. 12. 2009 13:11

jk. (neregistrovaný)

Ten tiskopis na ÚP musíte odevzdat v den jeho nástupu, my jsme odevzdali až další den a už máme 1.000,00 pokutu + 1.000,00 správní řízení.

• 5. 12. 2009 21:55

beta (neregistrovaný)

to snad ne ??! vážně ? jaký jste kraj-okres? v LB to zatím není, stávalo se mi, že jsem nestíhala v den nástupu přihlásit a do 10 kal.dnů odhlásit a zatím se ze strany ÚP nic nedělo ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).