Re: agenturní činnost v oblasti kultury
jde o volnou živnost dle původní úpravy, obsahem bylo dle NV:
07. Agenturní činnost v oblasti kultury a umění
Činnost agentů nebo agentur zastupujících jiné osoby za účelem získání účasti v hraných filmech, divadelních představeních, koncertech nebo jiných druzích uměleckých a zábavních představení, vyhledávání nakladatelů či výrobců knih, divadelních her, uměleckých výtvarných děl a podobně.
Obsahem živnosti není výkon kolektivní správy práva autorského a práv souvisejících s právem autorským.
takže k Vašemu dotazu-ANO, ale dnes už jde o volnou živnost, obor tuším č. 73.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2009 14:15
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost s tím, co všechno se skrývá pod živností s názvem "agenturní činnost v oblasti kultury a umění".?
Sám název mi dává lecos tušit,ale nedaří se mi nikde dohledat nějaký konkrétnější výčet činností, které pod něj lze zařadit. Konkrétně se mi jedná o to, zda se pod tuto živnost dá zařadit zastupování umělců a zprostředkování práce umělců typu zajištění jim účinkování na nějaké akci apod.
děkuji