Re: Dovolená x mateřská
nebo do 3.4. čerpala mateřskou dovolenou? Potom odpracovala více než 60 PD a pokud požádala o dovolenou tak, aby jí navazovala bezprostředně po mat. dovolené, tak jste jí měla dát čerpat celých 20 PD dovolené za r. 2009 + zůstatek z loňského roku
jestliže nastoupila na rodičovskou dovolenou, tak nemohla zároveň čerpat dovolenou, buď čerpá jedno nebo druhé, ale ne obojí zároveň
zam-tel může povolit čerpání dovolené i v průběhu rodič. dovolené (ta by se přerušila), ale zam-telé to nedělají z toho důvodu, protože mají sjednaný zástup za tuto paní a zkomplikovalo by se jim to v tom, že by se té paní na zástup mohl tímto krkolomným dáním dovolené PP změnit z doby určité na neurčitou a na stejném místě by pak měl 2 zam-kyně
jestliže opravdu požádala o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD, potom jste ji o dny dovolené obrala
pokud ji dovolenou umožníte čerpat nyní (RD přerušíte), už bude krácena za dobu RD (za 100 PD a každých dalších 21 PD krátíte vždy o 1/12 celor. nároku D)
dovolenou nesmíte proplácet, jen je možné ji čerpat (pokud trvá PP)
požádala si od 2.4., kdy nastupovala na RD - respektive ty lidi to neví, takže jim připomínáme, že si mají požádat, ale ona byla můj první přápad, tak jsem jí nechala čerpat jen starou
změnila jsem nárok na kartě o tu krácenou dobu, takže jsem ji teď nechala čerpat celých 20 dní, myslím si, že chyba se napravila a kdyby s tím měl někdo problém, že jsem měla krátit, odchýlila jsem se ve prospěch zaměstnance a to je přípustné? může to někomu vadit?
>>>
>>>>
>>>>Nevím, ale pokud paní požádala správně tak, aby
>>>>dovolená navazovala, tak proč by měla být trestána
>>>>krácením
>>>>dovolené za neschopnou účetní.
>>>
>>>díky, zkusím to nějak vyřešit, tak aby nepřišla o
>>>peníze kvůli mojí neschopnosti... ona bohužel
>>>nastupovala
>>>na RD v době, kdy já jsem právě přebrala mzdy, bylo
>>>toho moc najednou a bez školení :-(
>>
>>No ale od kdy si také paní požádala o rodičovskou
>>dovolenou ?
>
>požádala si od 2.4., kdy nastupovala na RD -
>respektive ty lidi to neví, takže jim připomínáme, že si mají
>požádat, ale ona byla můj první přápad, tak jsem jí
>nechala čerpat jen starou
>
>změnila jsem nárok na kartě o tu krácenou dobu, takže
>jsem ji teď nechala čerpat celých 20 dní, myslím si,
>že chyba se napravila a kdyby s tím měl někdo problém,
>že jsem měla krátit, odchýlila jsem se ve prospěch
>zaměstnance a to je přípustné? může to někomu vadit?
No a co zástup za ni ? Pokud pracoval v době její dovolené, tak se mu pracovní poměr změnil na dobu NEURČITOU.
>
mateřskou měla do 1.4.2009, žádost o čerpání dovolené mám od 2.4., žádost o RD od ní písemně nemám
prosím ještě o názor k jedné zam. na RD, platilo v roce 2008 stejné pravidlo? paní od začátku roku 2008 marodila, 11.2.2008 nastoupila na MD, od 25.8. do 5.9. čerpala 10 dní dovolené z roku 2007, měla za rok 2008 nárok na 20 dní dovolené za 2008 nebo poměrnou část pokrácenou o nemoc v 1-2/2008? díky moc!
zam. si požádala, ale naše mzdová jí řekla, že na to nemá nárok... zam. nárok na dovolenou za 2008 konzultovala s nějakým právníkem z ÚP, já jsem se o tom případu dozvěděla teď, tak jsem se dívala na nárok a co měla zaplacené, naše účetní jí zaplatila jen těch 10 dní z 2007 a řekla jí, že na 20 dní z 2008 nemá nárok a prostě jí je nezaplatila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 9:36
dobrý den,
nevím si rady s dovolenou u jedná paní, co je na rodičovské. V prosinci 2008 měla zůstatek 12 dní. 2.4.2009 nastoupila na rodičovskou a požádala o čerpání dovolené. Nechala jsem jí čerpat 12 dní. Pokud se mateřská považuje za odpracovanou dobu, měla za ty 3 měsíce nárok na 4.5 dne, které jsem jí měla nechat také čerpat? Může čerpat dovolenou i v průběhu trvání rodičovské nebo musí bezprostředně navazovat na mateřskou? Nárok na rok je 20 dní.
moc děkuju!