Re: Daň.zvýhodnění na dítě a rozvod
Zavolala bych si ho a upozornila bych ho, zda má děti opravdu ve společné domácnosti. Pokud bude daňové zvýhodnění uplatňovat neoprávněně a v soudním rozhodnutí bude zřejmé od kdy s nimi společnou domácnost nesdílí, budete mu muset daňové zvýhodnění dosrážet a to až do životního minima.
Díky za radu, jsem zvědavá, jak to dopadne. Vedoucí mi řekl, ať zatím nic neřeším.
hlavně, aby už soud neproběhl, nebyli rozvedeni a nezletilé dítě nebylo svěřeno do péče matky (to by si pak mohla požádat svého zam-tele o daň. zvýhodnění)¨
to byste pak se zam-telem manželky měla vyřešit to zletilé dítě, kdo si ho nahlásí (zda otec nebo matka - v čí zůstal péči)
Soud neproběhl, dnes jsem mu potvrzovala teprve výši příjmů. A jeho žena je v plném invalidním důchodu, takže jediné co mohu udělat, nechat si na další rok podepsat od ní čestné prohlášení, jedině tak by mi asi mohla bývalá žena našeho zaměstnance sdělit, jak dopadl soud a ozvat se, kdyby si chtěl děti uplatňovat náš zaměstnanec děti dál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 10:27
Prosím o radu ohledně našeho zaměstnance, který se rozvádí (již jsem vyplňovala jeho příjmy pro soud), má na sebe napsané 2 děti a uplatňuje daň.zvýhodnění. On sám mi nic nenahlásil, ale veřejně se ví, že doma s rodinou nežije, ale bydlí s přítelkyní. Mám v tomto případě něco dělat sama a nebo musím čekat, až rozhodne soud a on mi to nahlásí? Je mi jasné, že ve vlastním zájmu nic takového neudělá. Jedno dítě je již plnoleté, ale studuje. Zdá se mi to nefér vůči jeho ženě, která zůstala sama s dětmi, ale on si i nadále na děti zvýhodnění uplatňuje.