Re: Rozhlas na pracovišti - poplatky OSA
Pro všechny ty vydřiduchy to už od letoška kompletně vybírá OSA.
A jsou to dardy.........
Jestli vás osáci vyšáhnou (teď se dost rojí kontroly), tak se prohnete:))
Vy máte na mysli koncesionářské poplatky, ale o ty se mi nejedná, ty jsou jasné ze zákona (občan jedno rádio a jednu televizi), podnikatel či firma každé rádio i každou televizi včetně autorádii, prý se to nevztahuje na rádio či televizi v mobilech a rádio či televizi přijímané z internetu.
Mě se jedná o veřejnou produkci. Například, pokud mám prodejnu a mám tam puštěné rádio, měl bych za "veřejnou produkci" platit OSA.
ano, také jsem to viděla v televizi, konkrétně se myslím jednalo o pneuservis. Já kdysi platila poplatky OSA, když jsem účtovala restauraci a bylo tam rádio...tak, tam je to jasné. Je pravdou, že v případě těch zaměstnanců, co sedí v kanceláři ....a poslouchají radio..tak tam...těžko říct. My ve firmě také posloucháme a firma žádné polatky OSA neplatí. Kdyby ale asi náhodou přišli.....těžko říct...jak by to dopadlo. Zas tak úplná veřejná produkce mi to nepřijde (přesto, že to neslyší pouze mé uši, ale i uši mé kolegyně, občas zavítá paní pošťačka :-) ).....
Podle OSA je veřejná produkce i to, když je rádio v kanceláři, kam mají přístup "strany". Podle mých zkušeností, chtějí zaplatit vždycky.
A pokud zaměstnavatel umožní zaměstnancům při práci poslouchat rádio, tak je celkem jedno, čí to rádio je. Měly by se zaplatit poplatky OSA. Platí samozřejmě zaměstnavatel. A bude mít jistě děsnou radost......:))
Mají na to tabulky (ceník). Navíc jsou při výpočtu používány různé přepočítávací koeficienty podle velikosti obce. Za řádné plnění dávají dokonce i slevy:)) Naopak, když vás načapou, že hrajete a neplatíte, tak dávají i 100% příplatek............Prostě parádička.
Můj soukromý názor (a je mi celkem k ničemu) - je to partička vydřiduchů se státní garancí na pravidelný přísun hromady peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 11:46
Když si zaměstanci donesou do práce vlastní radiopřijímač, mohou jej beztrestně v práci poslouchat. Nebo si mohou své vlastní rádio poslouchat jenom doma??
Jedná se mi o to, že v práci ho tak může najednou poslouchat více lidí, jedná se pak o veřejnou produkci nebo nejedná? A případně kdo nese trestní odpovědnost za placení poplatků OSA. Může OSA udělovat pokuty za rádia provozovaná vlastními zaměstnanci firmě, ve které zaměstnaci pracují a mají tam rádia na pracovišti umístěna?
Myslím, že není firma, kam by si zaměstnanci nenosili vlastní přijímače a ty neposlouchali.