Pojištění

• (neregistrovaný)

7. 12. 2009 14:02

Asi jsem v průšvihu. Tady se dočítám o nějakém pojištění u Kooperativy, mám už 8 let jednoho zaměstnance, ale nic z něj neplatím, jak to mám napravit? Nebo dělat mrtvého brouka, když bych ho teď přihlásil, tak to je asi po tolika letech hloupost ne?děkuji Jirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2009 15:22

j (neregistrovaný)

Re: pojištění
      Mrtvého brouka bych nedělala, ono by se Vám to nevyplatilo v případě, že by Váš zaměstnanec měl těžký pracovní úraz.
      Takže se přihlaste, dodatečně odveďte pojistné. Oni Vám vyměří penále a to asi bude bolet! Určitě bych to ale řešila a nečekala na náhodu jestli na vás nepřijdou.

• 8. 12. 2009 7:33

D.D. (neregistrovaný)

>>Asi jsem v průšvihu. Tady se dočítám o nějakém
      >>pojištění u Kooperativy, mám už 8 let jednoho
      >>zaměstnance,
      >>ale nic z něj neplatím, jak to mám napravit? Nebo
      >>dělat
      >>mrtvého brouka, když bych ho teď přihlásil, tak to je
      >>asi po tolika letech hloupost ne?děkuji Jirka
      >
      >Mrtvého brouka bych nedělala, ono by se Vám to
      >nevyplatilo v případě, že by Váš zaměstnanec měl těžký
      >pracovní úraz.
      >Takže se přihlaste, dodatečně odveďte pojistné. Oni
      >Vám vyměří penále a to asi bude bolet!
      Určitě bych to
      >ale řešila a nečekala na náhodu jestli na vás nepřijdou.
      Zkuste se tam domluvit, protože nezaplatí-li zaměstnavatel pojištění řádně a včas, zvyšuje se dlužné pojistné o 10 % dlužné částky za každý započatý měsíc, což by u vás za těch 8 let byla docela služná částka.

• 8. 12. 2009 12:41

Ji.rka (neregistrovaný)

A právě dost pochybuju, že s nima bude nějaká domluva. To se vlastně půjdu udat.

• 8. 12. 2009 13:12

D.D. (neregistrovaný)

Tak to přiznejte teď, plaťte pravidelně s tím, že pokud by vám přišla kontrola, tak by vám to doměřili. Mám s tím zkušenost takovou, že po nás chtěli provést samorevizi tuším 3 roky zpět, kde jsme si sami vypočetli penále, u nás šlo jenom o pár pozdějších plateb, požádali jsme si o prominutí a něco nám snížili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).