Re: pojištění
Mrtvého brouka bych nedělala, ono by se Vám to nevyplatilo v případě, že by Váš zaměstnanec měl těžký pracovní úraz.
Takže se přihlaste, dodatečně odveďte pojistné. Oni Vám vyměří penále a to asi bude bolet! Určitě bych to ale řešila a nečekala na náhodu jestli na vás nepřijdou.
>>Asi jsem v průšvihu. Tady se dočítám o nějakém
>>pojištění u Kooperativy, mám už 8 let jednoho
>>zaměstnance,
>>ale nic z něj neplatím, jak to mám napravit? Nebo
>>dělat
>>mrtvého brouka, když bych ho teď přihlásil, tak to je
>>asi po tolika letech hloupost ne?děkuji Jirka
>
>Mrtvého brouka bych nedělala, ono by se Vám to
>nevyplatilo v případě, že by Váš zaměstnanec měl těžký
>pracovní úraz.
>Takže se přihlaste, dodatečně odveďte pojistné. Oni
>Vám vyměří penále a to asi bude bolet!
Určitě bych to
>ale řešila a nečekala na náhodu jestli na vás nepřijdou.
Zkuste se tam domluvit, protože nezaplatí-li zaměstnavatel pojištění řádně a včas, zvyšuje se dlužné pojistné o 10 % dlužné částky za každý započatý měsíc, což by u vás za těch 8 let byla docela služná částka.
A právě dost pochybuju, že s nima bude nějaká domluva. To se vlastně půjdu udat.
Tak to přiznejte teď, plaťte pravidelně s tím, že pokud by vám přišla kontrola, tak by vám to doměřili. Mám s tím zkušenost takovou, že po nás chtěli provést samorevizi tuším 3 roky zpět, kde jsme si sami vypočetli penále, u nás šlo jenom o pár pozdějších plateb, požádali jsme si o prominutí a něco nám snížili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 14:02
Asi jsem v průšvihu. Tady se dočítám o nějakém pojištění u Kooperativy, mám už 8 let jednoho zaměstnance, ale nic z něj neplatím, jak to mám napravit? Nebo dělat mrtvého brouka, když bych ho teď přihlásil, tak to je asi po tolika letech hloupost ne?děkuji Jirka