Re: Příspěvěk na životní pojištění
Nejsem nijak zkušená, ale to se mi zdá jako nesmysl. Proč přefakturovávat, vždyť nová firma třeba žádné příspěvky nedává. Za druhé první firma dodržela limit 24000,-, to že skončil v půli roku podle mě na to nemá vliv. Takže nic bych další nedělala. Ale počkám si na rady zkušenějších, také mě to zajímá.
Dle mého názoru záleží na Vaší směrnici o poskytování. Zda máte příspěvek na měsíc, na rok.......
pokud jste neporušila firemní předpis , tj. zda jste správně poslala výši příspěvku v Kč, když u Vás dotyčný neodpracoval celý rok, potom daňový limit 24000Kč jste nepřekročila
není co komu přefakturovávat, dodaňovat, neboť on ani žádného zam-tele mít nemusí, pokud ho má, tak mu on může sám přispívat také, ale Vy tomuto zam-teli nemůžete nic přefakturovávat (nic by vám stejně nezaplatil, odporovalo by to zákonům)
Souhlasím s xy, zákon stanoví - v úhrnu však maximálně do výše 24 000 Kč ročně od téhož zaměstnavatele..., takže pokud by nový z-tel také přispíval, může přispět z-ci "opět" 24.000 na ŽP a u z-ce je to opět osvobozeno od daně a pro z-tele představuje daňově uznatelný náklad, za předpokladu, že je ŽP sjednáno v souladu s podmínkami dle zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 14:43
Naše firma zaplatila za zaměstanance příspěvěk na ŽP (roční 24000 Kč). Zaměstnanec, ale ukončil PP k 30. 6. 09. Musíme provést vyrovnání mezi námi a firmou, do které 1. 7. 09 nastoupil? Musíme to nějak řešit? Děkuji.