Re: Osobní prohlídka v Hypermarketu TESC
... Takto se předvedli "Kluci" v Tescu na Rokycanské v Plzni Prohlíželi zde dvě dcerky, které si nesly své vlastní bundy pod paží. ( Obvykle si je svlečou, když je jim teplo v obchodě) a oni je prohlíželi DO SLOVA od hlavy až k patě včetně tašek a všech kapes. Dokonce jim nadzvedávali i dlouhé vlasy, zdali pod nimi snad nenesou celý pult zboží. Chápu, když vidí že mají bundy nééé na sobě... tak by snad mělo stačit se slušně zeptat. A když si nejsou jisti, tak by mohli ty děvčata jen slušně požádat zda by byli ochotny ukázat obsah kapes, ale osobně je tam držet za ruku a druhou prohledávat jejich kapsy... to je vrchol!!!
Žádná ostraha obchodu nemá vůbec žádné právo vás prohledávat,pokud ví že jste něco odcizil mohou vás pouze zadržet a zavolat policii,běda však když jste nic neodcizil a nic u vás policie nenajde ,v takovém případě můžete podat trestní oznámení pro omezování svobody(neboť jste byl zadržen ostrahou proti své vůli) a též je možné podat oznámení pro křivé obvinění (pokud ostraha řekne že vás viděl že jste něco ukradl a vy nic nemáte).Policie která vás kontroluje může provést osobní kontrolu - (tělesnou) ale pozor jen vždy stejného pohlaví (policista -zadrženého muže,policistka -zadrženou ženu).V žádném případě si nenechte líbit kontolu tašek apod.od zaměstnanců ostrah-nemají na to žádné právo .
Re: OT Osobní prohlídka v Hypermarketu
.....
>>prošacují Vás a skrze kapsy osahávají... toto hraničí
>>s
>>trestním činem... Pokud mi zde někdo podloží právní
>>úpravu těchto kontrol ... jsme připraveni učinit
>>právní
>>kroky proti tomuto chování. !!!
>
>
>Žádná ostraha obchodu nemá vůbec žádné právo vás
>prohledávat,pokud ví že jste něco odcizil mohou vás pouze
>zadržet a zavolat policii,běda však když jste nic
>neodcizil a nic u vás policie nenajde ,v takovém případě
>můžete podat trestní oznámení pro omezování
>svobody(neboť jste byl zadržen ostrahou proti své vůli) a též je
>možné podat oznámení pro křivé obvinění (pokud ostraha
>řekne že vás viděl že jste něco ukradl a vy nic
>nemáte).Policie která vás kontroluje může provést osobní
>kontrolu - (tělesnou) ale pozor jen vždy stejného pohlaví
>(policista -zadrženého muže,policistka -zadrženou
>ženu).V žádném případě si nenechte líbit kontolu tašek
>apod.od zaměstnanců ostrah-nemají na to žádné právo .
to vím, šacovat bych se nenechala, ale abych se nepřechválila - perlička - jak dovedou působit markety na psychiku, až jsem se divila, že jsem podlehla ... při nákupu v OBI mají u pokladen velkou ceduli - oznámení v tom smyslu, že v rámci zkvalitňování služeb prosí o informaci - mého PSČ a doufají, že mi to nezpůsobí problém nebo tak něco …. Nejdřív mě to zarazilo, ale jak se prodavačka mile ptala pána přede mnou, řekl PSČ, tak se zeptala i mě a já jak osel – ze mě taky vypadlo PSČ aniž bych chtěla a aniž bych rozuměla jak to může napomoci zkvalitňování služeb … A kdyby mi to někdo říkal, tak jen mávnu rukou, co jim je do toho, ale pak stojím u pokladny a říkám to co nechci. Jsem normální ? No, když to píšu, tak mě napadá, že by podle PSČ pak přihodili do OBI z "mého" města to, co jsem koupila v OBI v jiném okrese, tak jo, přiště půjdu do "mého" OBI a budu se těšit na vánoční svíčku ve skle s vůní skořice a červené lýkové prostírání, možná tam bude ve větším množství než obvykle :))
Beto,takový průzkum si dělají čas od času snad všechny hypermarkety...Zjišťují si tak, odkud u nich lidé nakupují (zda třeba lidi z Prahy v Plzni...), nikdo vás nemůže nutit k odpovědi a nikdo taky nekontroluje, zda jste řekla pravdu. Bohužel, ty pokladní mají od svých nadřízených za úkol se ptát...
no jo, ale ze mě právě vylítlo to správný PSČ, který jsem si chtěla před zvědavým managmentem uchránit, schovat a opečovávat a nepřiznat se, že šidím "své" OBI ve svém bydlišti a takhle jsem se napráskala ;-)) spíš jsem chtěla říct to, že člověk míní, pánbu mění. Kdyby mi to někdo říkal, tak řeknu, ať si trhnou nohou, pak se mě zeptají a já to vystřelím jak z rakety, člověk už je tak zblblej, že nakonec stejně udělá co oni chtějí - to mě na sobě štvalo, ale ne tak, že bych nemohla spát, to jsem napsala jen pro zpestření, díky Renatko :) a buďte statečnější než já :-D
Na TESCO jsem slyšela už spoustu stížností, sama jsem u jednoho nařčení i byla. Po zaplacení nákupu asi za 2 tis. za manželem přišla ostraha, aby šel s nimi a nedělal potíže. Zeptal se proč, bylo mu řečeno, že ho prodavačka viděla jak ukradl něco v oděvech. Manžel byl tak překvapený, že s nimi šel, byl odveden někam ke skladu, to už se vzchopil a začal se dožadovat Policie. Odmítli ji zavolat, prý ho měli zachyceného na kameře a chtěli osobní prohlídku, manžel řekl, že chce vidět záznam z kamery, ukázalo se, že nic nemají. Drželi ho půl hodiny, já s nákupem trnula, co se děje. Pak ho pustili zadním vchodem bez jakékoli omluvy s tím, že se prodavačka asi spletla. Po téhle zkušenosti vím, že bych se rozhodně nikam nenechala odvádět a mrzí mě, že si manžel nestěžoval. Ale jak píše Beta, když člověk není připravený, nechá se docela snadno zblbnout.
Beto,jsem si naprosto jistá, že kdyby po Vás chtěli rodné číslo nebo adresu, prostě něco opravdu podstatného, pak byste jim to neprozradila ani kdyby Vás mučili pod lampou. Ale protože PSČ prostě nejspíš nepovažujete (a já taky ne, když ho chtějí,maj ho mít, i když třeba není správně)zas až za tak důležité, tak jste jim svěřila své sladké tajemství :-D vy přece moc dobře umíte rozlišit, co je důležité a co ne. Mějte se
Jak zde již zaznělo, kromě Policie ČR (která k tomu nepotřebuje žádný "soudní ani jiný příkaz") nikdo nemůže bez Vašeho souhlasu prohlížet Vaše tašky či dokonce prohlížet Vás či Váš oděv, a to ani Městská policie či obecní strážníci. Policii můžete volat sami, nechat se odvést mimo prodejní, tedy veřejné, prostory je riskantní - nebudete mít svědky.
Perlička na závěr - když začal Globus, umístili těsně před pokladny vývěsku, že vstupem do prostor marketu souhlasíte s osobní problídkou - móóóc jsem se bavil...(jak nás považují za banánovou republiku)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2009 19:47
Prosím o názory, či zodpovězení této otázky...
Má strážník... (ostraha-soukromá firma) ne příslušník PČR, právo provádět osobní prohlídku u osob, u kterých se POUZE domnívá že si v obchodním domě přivlastnili nějaké zboží?
Domnívám se, že osobní prohlídku smějí provádět pouze příslušníci PČR a to jen na základě pověření soudu.
Je až k neuvěření, jak se strážníci chovají..... prošacují Vás a skrze kapsy osahávají... toto hraničí s trestním činem... Pokud mi zde někdo podloží právní úpravu těchto kontrol ... jsme připraveni učinit právní kroky proti tomuto chování. !!!