Re: ČID+nemoc+rozhodné období
>Dobrý den, zaměstnanci byl 18.12 08 přznán ČID. V
>říjnu 09 onemocněl, program našel RO 10/08 - 09/09. Takto
>bylo posláno na OSSZ. Odtud nám volali, že rozhodné
>období má být od 18.12.09, kdy má ČID...?? V jakém
>zákoně to najdu? O tom jsem nevěděla, tak bych to chtěla i
>předložit programátorům. A ještě - jak zjistím příjem
>za část prosince? Nebo se tam dává celý příjem za
>prosinec ? a jak je to s počtem vyloučených dní? Do 17.12.
>08 byl nemocen....
>
>moc díky
Zákon o nem. poj.
1) Pro účely § 18 odst. 4 až 6 se za vznik pojištění
>>považuje
>>
>>c) u zaměstnance, který byl uznán plně nebo částečně
>>invalidní, den, v němž byla uznána jeho plná nebo
>>částečná invalidita
Dlouze se to tu řešilo včera a ještě před chvílí.
Teď jsem řešila podobný případ. Rozhodné období musí být od dne vzniku invalidity a ne od přiznání ČID. Zavolejte si na sociálku a chtějte vědět den vzniku invalidity. Žádné oznámení o tomto datu nezasílají ani zaměstnavateli ani zaměstnanci, ale od příštího roku prý toto datum budou uvádět v přiznání důchodu. Podle mě to nemají správně dořešené. Jak mám to datum čuchat, když nic neposílají?
Moc vám děkuji, prostuduji ještě diskuzi tady. Pořád mi není jasný, jak mám rozdělit ten příjem v prosinci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
8. 12. 2009 20:48
Dobrý den, zaměstnanci byl 18.12 08 přznán ČID. V říjnu 09 onemocněl, program našel RO 10/08 - 09/09. Takto bylo posláno na OSSZ. Odtud nám volali, že rozhodné období má být od 18.12.09, kdy má ČID...?? V jakém zákoně to najdu? O tom jsem nevěděla, tak bych to chtěla i předložit programátorům. A ještě - jak zjistím příjem za část prosince? Nebo se tam dává celý příjem za prosinec ? a jak je to s počtem vyloučených dní? Do 17.12. 08 byl nemocen....
moc díky