Re: exzekuce na výživném
No bum bác, Rudo... Známý jel načerno v MHD a z 1000 se dostal na krásných 18500 Kč. Kromě dluhu na výživném musíte zaplatit náklady exekutora a exekučního řízení - to budou ty vícepráce, které se vám nelíbí. Schválně si je nechte od exekutora podrobně vyčíslit.
syn bydlí u Vašich rodičů, nepracuje a přesto jste dlužen na výživném
to je stejné jako včera v nejmenovaném pořadu, kdy splácí dluhy na dům, kde nebydlí a ta, co v něm bydlí se ještě rozčiluje, že by měla alespoň něco jemu vyplatit /o směšném odhadu, který si nechala udělat, raději nemluvit/
je to smutné, ale zde se člověk učí na chybách druhých
nezávidím Vám to, neboť, pokud má již exekutor ve svých rukou, potom se z toho těžko vyvléknete a pohledávky exekutora budou narůstat
Výživné je nárok dítěte, nikoli nárok vyživovatele - soud ho musí vždy přiznat, i když rodič (prarodič,...) se ho u soudu vzdá. Off topic to budiž varováním pro chlapy, kterým je nabídnuta inseminace např. lesbickým párem... U syna v případě Rudy je to jasné, je student a byl po rozvodu přiřknut soudem matce - výživné poputuje k jejím rukám. Co se peněz týče, zde by mohli prarodiče zasáhnout a matku žalovat, ale to už je jiný příběh.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2009 14:06
Dobrý den Prosím o radu před dvěma měsíci mě exekutoři zablokovali účet za další měsíc mi přímo u zaměstnavatele pokrátili mzdu na živ .min ano způsobil jsem si to sám špatně jsem si vyložil že když syn nebydlí u matky nemusím platit bydlel u mých rodičů a navíc nechodil do školy (tady mám pocit že vychovává on mě a ne já jeho)s dcerkou už plnoletou jsem byl domluvený že i to splatím na jednou ale ona mezi tím podepsala plnou moc advokátem co zastupuje její matku a najednou bac dlužím dle posledního vyroku soudu 26500 na obě děti dnes již plnoleté . otázka co ted jak postupovat? exzekutor chce 40 000tis a dětem dalších 40 000 po správnu dle výpočtů mám platit dlužím dětem 26 500. Dát odvolání ke krajskému soudu ?jenže mám 14 dní abych podal návrh vypořádání majetku sjm je jasné že tahle exekuce se neskončí do té doby a pravník od exmanželky už tvrdí že dům pokud tam je exzekuce se nedá prodat v součastnosti mám již uhrazené z častky 23000 tedy zbývá doplatit 3500 a na učtě mi blokují 40000 mám napsat odvolání co tam všechno uvest? je někde nějáký vzor děkuji