Re: Silniční daň - zaokrouhlení
No to bych jim klidně zaplatila, ale vím, že jsem jednou při jiné dani také přeplatila o pár korun a musela jsem na FU a podepisovat tam na jaké jiné dani zase o to zaplatím méně..... takže tomu bych se ráda vyhnula, ale na druhou stranu bych nerada byť o 6,- Kč zaplatila méně, protože to by bylo zase volání. Takže nevíte jak to správně platit?
Zálohy se zaokrouhlují nahoru, ale až celá záloha, ne jednotlivé měsíce. Teď na tom příliš nezáleží. K 31.1.10 podáte daňové přiznání, kde vyčíslíte daň za celý rok. V levé dolní části vypíšete zaplacené zálohy a vyjde vám přeplatek nebo nedoplatek. Buď tedy daň doplatíte, nebo si necháte přeplatek vrátit, nebo tam přeplatek necháte viset a o to zaplatíte zálohu k 15.4.10 menší.
A není to tak, že se má sleva odčítat přesně v těch měsících, ke kterým náleží, tj. např. leden-duben je sleva 25%, tak v těchto měsících odečtu slevu a další měsíce už platí plnou sazbu?
Já vím, že podle zákona ne, ale všechny formuláře i zde na business to tak počítají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2009 14:06
Nevím jak počítat silniční daň u které vyjde v přepočtu na měsíc 0,50 hal.
Máme celou daň 1.800,-- sleva 25 %
tj. roční daň 1350,--
Když rozpočítám na měsíce je to 112,50 při zálohách jsem zaokrouhlovala na 113,-/měs. za Q tedy 339,--.
Mám v poslední platbě zálohy doplatit jenom rozdíl do těch 1350,-- tj. 333,-- nebo zase celou zálohu 339,-- a pak by vznikl přeplatek 6,- Kč.
Děkuji zkušeným za odpověď