Silniční daň - zaokrouhlení

• (neregistrovaný)

9. 12. 2009 14:06

Nevím jak počítat silniční daň u které vyjde v přepočtu na měsíc 0,50 hal.
    Máme celou daň 1.800,-- sleva 25 %
    tj. roční daň 1350,--
    Když rozpočítám na měsíce je to 112,50 při zálohách jsem zaokrouhlovala na 113,-/měs. za Q tedy 339,--.
    Mám v poslední platbě zálohy doplatit jenom rozdíl do těch 1350,-- tj. 333,-- nebo zase celou zálohu 339,-- a pak by vznikl přeplatek 6,- Kč.
    Děkuji zkušeným za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2009 14:28

midlajs (neregistrovaný)

Re: Silniční daň - zaokrouhlení
      Zdravím,
      podle mého je nejlepší, aby Vám silniční daň vyšla stejně jako zálohy.
      Tzn. zaplatit o pár korun méně.
      Ale když dáte FÚ o 6 CZK korun více, když jsi nejste jista, ublíží Vám to?!
      L.

• 9. 12. 2009 18:17

Martina5 (neregistrovaný)

No to bych jim klidně zaplatila, ale vím, že jsem jednou při jiné dani také přeplatila o pár korun a musela jsem na FU a podepisovat tam na jaké jiné dani zase o to zaplatím méně..... takže tomu bych se ráda vyhnula, ale na druhou stranu bych nerada byť o 6,- Kč zaplatila méně, protože to by bylo zase volání. Takže nevíte jak to správně platit?

• 10. 12. 2009 8:27

I. (neregistrovaný)

Zálohy se zaokrouhlují nahoru, ale až celá záloha, ne jednotlivé měsíce. Teď na tom příliš nezáleží. K 31.1.10 podáte daňové přiznání, kde vyčíslíte daň za celý rok. V levé dolní části vypíšete zaplacené zálohy a vyjde vám přeplatek nebo nedoplatek. Buď tedy daň doplatíte, nebo si necháte přeplatek vrátit, nebo tam přeplatek necháte viset a o to zaplatíte zálohu k 15.4.10 menší.

• 10. 12. 2009 11:20

Máša (neregistrovaný)

A není to tak, že se má sleva odčítat přesně v těch měsících, ke kterým náleží, tj. např. leden-duben je sleva 25%, tak v těchto měsících odečtu slevu a další měsíce už platí plnou sazbu?
      Já vím, že podle zákona ne, ale všechny formuláře i zde na business to tak počítají.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).