Sleva na dani-ukončení PP k 1.12.2009

• (neregistrovaný)

9. 12. 2009 16:48

Zaměstnanec ukončil vzájemnou dohodou pracovní poměr k 01.12.2009. Za prosinec se mu bude proplácet zaručená mzda za 1 odpracovaný den a 4,5 dne nevyčerpané dovolené. Ke dni ukončení PP do prohlášení k dani neuvedl žádnou změnu - tedy považuji za to, že i za jeden den v prosinci uplatňuje slevu na dani na poplatníka. 2.prosince již nastoupil k jinému zam-teli. Prosím zkušené mzdové účetní o radu, jestli mu mám v prosinci slevu na dani uplatnit, anebo raději ne. Nevím-ale jenom se domnívám, že prohlášení k dani podepsal na prosinec u nového zam-tele.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2009 17:55

i.b. (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani-ukončení PP k 1.12.200
      slevu uplatňuje v měsíci pouze jeden zaměstnavatel. Nový by vás měl kontaktovat a dohodnout se s vámi,zda uplatníte vy nebo on.Pokud jste svému bývalému zaměstnanci nevystavili potvrzení o průměrném výdělku, kde to já uvádím, že sleva na dani byla naposledy uplatněna v měsíci xy/2009,pokuste se svého bývalého zaměstnance na toto upozornit, ať dá vědět svému novému zaměstnavateli tuto skutečnost.

• 9. 12. 2009 18:01

NAT (neregistrovaný)

Zaměstnanec o potvrzení o průměrném výdělku nežádal, proto jsem mu ho nevystavila. Dále je problém v tom, že na něj nemám telefon - používal služební a svůj soukromý mi nesdělil. Je to řidič MKD, takže se neustále pohybuje mimo ČR. Jak byste postupoval(a)?

• 9. 12. 2009 18:16

i.b. (neregistrovaný)

Já bych uplatnila, žádného porušení zákona jsem se nedopustila.Mám všechny doklady v pořádku(podepsané prohlášení poplatníka na letošní rok) Chybu udělá pak nový zaměstnavatel, ten si neověřil skutečnost, že zaměstnanec byl ještě 1.12. zaměstnancem jiné firmy a mohl si u vás tuto informaci ověřit, jestli uplatňujete slevu nebo ne.Informaci o adrese na vás má ze zápočťáku, tak mu nic nebrání si to u vás ověřit.

• 9. 12. 2009 20:26

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, také bych uplatnila. Vy máte vše v pořádku, prohlášení podepsané.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).