Re: Sleva na dani-ukončení PP k 1.12.200
slevu uplatňuje v měsíci pouze jeden zaměstnavatel. Nový by vás měl kontaktovat a dohodnout se s vámi,zda uplatníte vy nebo on.Pokud jste svému bývalému zaměstnanci nevystavili potvrzení o průměrném výdělku, kde to já uvádím, že sleva na dani byla naposledy uplatněna v měsíci xy/2009,pokuste se svého bývalého zaměstnance na toto upozornit, ať dá vědět svému novému zaměstnavateli tuto skutečnost.
Zaměstnanec o potvrzení o průměrném výdělku nežádal, proto jsem mu ho nevystavila. Dále je problém v tom, že na něj nemám telefon - používal služební a svůj soukromý mi nesdělil. Je to řidič MKD, takže se neustále pohybuje mimo ČR. Jak byste postupoval(a)?
Já bych uplatnila, žádného porušení zákona jsem se nedopustila.Mám všechny doklady v pořádku(podepsané prohlášení poplatníka na letošní rok) Chybu udělá pak nový zaměstnavatel, ten si neověřil skutečnost, že zaměstnanec byl ještě 1.12. zaměstnancem jiné firmy a mohl si u vás tuto informaci ověřit, jestli uplatňujete slevu nebo ne.Informaci o adrese na vás má ze zápočťáku, tak mu nic nebrání si to u vás ověřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2009 16:48
Zaměstnanec ukončil vzájemnou dohodou pracovní poměr k 01.12.2009. Za prosinec se mu bude proplácet zaručená mzda za 1 odpracovaný den a 4,5 dne nevyčerpané dovolené. Ke dni ukončení PP do prohlášení k dani neuvedl žádnou změnu - tedy považuji za to, že i za jeden den v prosinci uplatňuje slevu na dani na poplatníka. 2.prosince již nastoupil k jinému zam-teli. Prosím zkušené mzdové účetní o radu, jestli mu mám v prosinci slevu na dani uplatnit, anebo raději ne. Nevím-ale jenom se domnívám, že prohlášení k dani podepsal na prosinec u nového zam-tele.