Daň zvýh.na dítě-student Mgr.25 let

• (neregistrovaný)

9. 12. 2009 17:40

Zaměstnanec uplatňuje daň.zhvýhodnění na studující dtě (prezenční-magisterské). Toto dítě nar.01.01.1984 dovršilo 01.01.2009 25 let. S hrůzou jsem zjistila, že jsem stále tomuto zaměstnanci uplatňovala na toto dítě daň.zvýhodnění. Moc prosím, jak mám tuto chybu opravit. V lednu 2009, kdy studující dítě dovršilo 25 let je nárok na daň.zvýhodnění? Jsem z toho v šoku - nezkontrolovala jsem si datum narození - daň. zvýhodnění jsem uplatňovala na základě předloženého potvrzení o prezenčním magisterském studiu.Mockrát předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2009 18:26

JS (neregistrovaný)

Re: Daň zvýh.na dítě-student Mgr.25 let
      Daňové zvýhodnění na nezletilé dítě - za nezletilé dítě se považuje § 35c odst. 6 až do dovršení 26 let.

• 9. 12. 2009 18:59

nev (neregistrovaný)

Děkuji moc. Nevím, proč jsem tak zazmatkovala, aniž bych si to ověřila v zákoně o DzPř. Daň.zvýhodnění ma toto studující dítě jsem mu přestala uplatňovat od 9/2009. Prosím o radu, co teď s tím. Zaměstnanec nežádá o roční zúčtování - DaP si dělá sám. Ještě jednou děkuji.

• 9. 12. 2009 20:33

RenataH (neregistrovaný)

Za listopad ještě stihnete uplatnit? POkud ano, uplatníte za listopad, přepočítáte říjen a uplatníte i za říjen v listopadové mzdě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).