Re: Daň.zvýhodnění-potvrz.o studiu
Paní Jiřko 1, prosím o radu, mám udělat opravu za říjen anebo mu dát daň.zvýhodnění až od listopadu? Předem děkuji za vaši pomoc.
Re: Daň.zvýhodnění-potvrz.o studiu
Tak říjen už máte hotový, ne? Nahoře píšete, že to přinesl v říjnu po zpracování říjnových mezd. Ale to nějak nesedí - v říjnu přece ještě nemohlo být po zpracování mezd za říjen. Jestli ho přinesl až v listopadu, tak ho prostě přinesl pozdě a dala bych mu slevu od listopadu (správně by to mělo být až od prosince, protože když nedoloží včas, dá se sleva až od následujícího měsíce). Ale stejně se všechno pak zpětně vyrovná v přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2009 21:42
Zaměstnanec přinesl potvrzení o studiu zletilé dcery na VŠ obchodní v Praze, o.p.s. za akademický rok 2009/2010 až v říjnu 2009 po zpracování říjnových mezd. Jak mám, prosím, postupovat? Mám na potvrzení uvést skutečný datum předložení potvrzení a daň.zvýhodnění na dítě mu dát až za listopad? Jedná se o studïum 3.ročníku prezenčního studia oboru cestovní ruch. Předchozí potvrzení nepředložil, tudíž jsem mu daň.zvýhodnění neuplatňovala. Je VŠ obchodní v Praze,o.p.s. zapsaná ve státních VŠ-mohu daň.zvýhodnění uplatnit?Prosím, jak mám postupovat??? Předem děkuji za všechny rady.