Re: Chybné odpisy v r.06, náprava v r.09
Problém jsem měla já takový, že jsme nabili hm. majetek na konci roku a pochopila jsem špatně zákon tak, že jsem si mohla uplatnit jen polovinu odpisu, ale pravda byla taková, že celou výši. A když jsem se ptala, zda to můžu napravit v dalších letech, tak mi bylo řečeno, že to už možné není.
Re: Chybné odpisy v r.06, náprava v r.09
Žadná reakce, takže ve zkratce.
Účetní je dle odpisového plánu, tak jak si ho stanovíte (neni co opravovat).
Rovnoměrný daň. odpis - stanovené roční sazby jsou maximální tzn. můžete uplatnit méně a nic se neděje, jen budete odpisovat více let.
Zrychlený daňový odpis je pevně daný - lze opravit pouze dodatečným. I když jste uplatnila méně je to špatně a celý odpis můžou při kontrole napadnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 8:05
Dobrý den, v roce 2005 jsem zatřídila majetek do odpisů, odpis v r. 05 je správný, v r. 06 nevím jak se mi to podařilo, ale uplatnila jsem menší odpis a od r.07 je zase vše v pořádku, v r.09 končím s odepisováním, mohu, když jsem uplatnila v r.06 odpis např. 50tis. a měl být 70tis., mohu o ten rozdíl 20tis. navýšit letošní odpisy ? Děkuji