Chybné odpisy v r.06, náprava v r.09?

• (neregistrovaný)

10. 12. 2009 8:05

Dobrý den, v roce 2005 jsem zatřídila majetek do odpisů, odpis v r. 05 je správný, v r. 06 nevím jak se mi to podařilo, ale uplatnila jsem menší odpis a od r.07 je zase vše v pořádku, v r.09 končím s odepisováním, mohu, když jsem uplatnila v r.06 odpis např. 50tis. a měl být 70tis., mohu o ten rozdíl 20tis. navýšit letošní odpisy ? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2009 8:13

midlajs (neregistrovaný)

Re: Chybné odpisy v r.06, náprava v r.09
      Problém jsem měla já takový, že jsme nabili hm. majetek na konci roku a pochopila jsem špatně zákon tak, že jsem si mohla uplatnit jen polovinu odpisu, ale pravda byla taková, že celou výši. A když jsem se ptala, zda to můžu napravit v dalších letech, tak mi bylo řečeno, že to už možné není.

• 10. 12. 2009 15:12

12 (neregistrovaný)

Žadná reakce, takže ve zkratce.
      Účetní je dle odpisového plánu, tak jak si ho stanovíte (neni co opravovat).
      Rovnoměrný daň. odpis - stanovené roční sazby jsou maximální tzn. můžete uplatnit méně a nic se neděje, jen budete odpisovat více let.
      Zrychlený daňový odpis je pevně daný - lze opravit pouze dodatečným. I když jste uplatnila méně je to špatně a celý odpis můžou při kontrole napadnout.

• 11. 12. 2009 6:52

Michaela K. (neregistrovaný)

mockrát děkuji za odpověď, omlouvám se, ale včera už jsem neměla čas dostat se na internet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).