Re: Návrat po RD
rodič. příspěvek můžete brát do 4 let dítěte, ale rodič. dovolená - u zam-tele je jen do 3 let dítěte, tudíž jste měla následující den po 3. naroz. dítěte nastoupit zpět do zaměstnání
takže od této doby jste mohla požádat zam-tele o neplac. volno, které Vám mohl, ale nemusel povolit (pokud byste doložila, že se staráte alespoň o 1 dítě do 7 let, potom je za Vás plátcem ZP stát, tudíž z nepl. volna se nic neplatí)
pokud by nepovolil, tak byste musela dát výpověď nebo se dohodnout na uk. PP (bez odstupného)
pokud jste ale o neplac. volno nežádala nebo Vám ho zam-tel nepovolil a přesto jste do práce nenastoupila, s největší pravděp. Vám vede neomluvenou absenci, takže máte dluh za každý takovýto měsíc 1080Kč na zdrav. poj. (tedy 12 měs. x 1080 Kč), které po Vás zam-tel bude požadovat
takže záleží na Vás, jak se zachováte
třeba podmíní to, že nebudete muset nic platit, když Vám dodatečně povolí náhr. volno (nebudete dlužit na zdr. poj.) a odejdete na dohodu (bez odstupného), třeba navrhne jinou variantu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 10:09
Dobrý den,
chci se zeptat jak řešit následující situaci:
1.1.2010 budou mému synovi 4 roky. Rodičovskou dovolenou jsem měla na svoji žádost prodlouženou na 4 roky tedy do 31.12.2009 Od ledna bych se měla vrátit do práce, dle zákona mám právo na zaměstnání ve stejné fimě, ale na jiné pozice, pokud ta moje je obsazená. Šéf mi nabízí práci na odloučeném pracovišti vzdáleném 100 km od současného, tedy i do místa, kde bydlím.
Prosím o radu, jak pracovní poměr ukončit. Šéf tvrdí, že nárok na odstupné nemám a ať ukončíme poměr dohodou, pokud tedy nechci místo mimo bydliště. Myslím, že bych nárok na odstupné měla mít, ale nevím.
díky Karolína