Re: Daň.zvýhodnění-VŠ neúspěšná st.zkouš
Právě,že potvrzení o studiu mám za ten 5.ročník prez.studia s datem od 1.9.2008 do 31.8.2009 - na základě toho jsem poskytla daň.zvýhodnění (asi špatně i za srpen). O datumu ukončení studia ani o datumu státní zkoušky nic nemám. Jenom to odvozuji z toho potvrzení za 5.ročník na VŠ. Prosím, prosím - co s tím?
Ať si slečna dojde na studijní oddělení a tam jí vystaví nové potvrzení o studiu s přesným datem přerušení. Možná o to přerušení požádala až v září a budete to mít bez problémů. Stejně bude potřebovat potvrzní pro své daňové přiznání.
>>>>Zletilá dcera zaměstnance má potvrzení o studiu VŠ
>>>>5.ročníku prezenčního studia na období od 1.9.2008 do
>>>>31.8.2009. Zkoušku měla vykonat v červnu. Pokud v
>>>>červenci nepracovala ani nepobírala podporu, tak měl
>>>>zaměstnanec nárok na daň.zvýhodnění (dala jsem mu ho
>>>>i
>>>>za
>>>>srpen, což je asi špachtě ?!). Žádala jsem od něj
>>>>potvrzení o tom, že zletilá dcera ukončila studium
>>>>státní
>>>>zkouškou. Dozvěděla jsem se ale, že státní zkoušku
>>>>neudělala, přerušila studium a zkoušku bude dělat
>>>>příští rok.
>>>>Mezitím je zaměstnaná. Jak je to v tomto případě s
>>>>daňovým zvýhodněním - za který měsíc je nárok a na
>>>>základě jakého potvrzení či čestného prohlášení - a
>>>>od
>>>>koho
>>>>? Od zletilé dcery anebo od zaměstnance? Co s tím
>>>>srpnem anebo i s červencem? Předem děkuji za pomoc.
>>Právě,že potvrzení o studiu mám za ten 5.ročník
>>prez.studia s datem od 1.9.2008 do 31.8.2009 - na
>>základě
>>toho jsem poskytla daň.zvýhodnění (asi špatně i za
>>srpen). O datumu ukončení studia ani o datumu státní
>>zkoušky nic nemám. Jenom to odvozuji z toho potvrzení
>>za
>>5.ročník na VŠ. Prosím, prosím - co s tím?
>
>Ať si slečna dojde na studijní oddělení a tam jí
>vystaví nové potvrzení o studiu s přesným datem přerušení.
>Možná o to přerušení požádala až v září a budete to
>mít bez problémů. Stejně bude potřebovat potvrzní pro
>své daňové přiznání.
Obvykle to v takovýchto případech řeším tak, že se na to studijní oddělení obrátím s dotazem sama. Na stránkách školy jsem zatím vždy bez potíží našla mailovou adresu a nejpozději druhý den, ale většinou spíš obratem, jsem měla odpověď - a hned bylo jasno. Někdy to dokonce dopadlo překvapivě i výhodněji než si ti rodiče mysleli. Ono to skončení studia chvíli trvá, ze dne na den je to jen v případě, že student sám zanechá studia.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 10:39
Zletilá dcera zaměstnance má potvrzení o studiu VŠ 5.ročníku prezenčního studia na období od 1.9.2008 do 31.8.2009. Zkoušku měla vykonat v červnu. Pokud v červenci nepracovala ani nepobírala podporu, tak měl zaměstnanec nárok na daň.zvýhodnění (dala jsem mu ho i za srpen, což je asi špachtě ?!). Žádala jsem od něj potvrzení o tom, že zletilá dcera ukončila studium státní zkouškou. Dozvěděla jsem se ale, že státní zkoušku neudělala, přerušila studium a zkoušku bude dělat příští rok. Mezitím je zaměstnaná. Jak je to v tomto případě s daňovým zvýhodněním - za který měsíc je nárok a na základě jakého potvrzení či čestného prohlášení - a od koho ? Od zletilé dcery anebo od zaměstnance? Co s tím srpnem anebo i s červencem? Předem děkuji za pomoc.