Daň z příjmu FO

• (neregistrovaný)

10. 12. 2009 12:43

prodávám majetek, vyřazený z podnikání. Do daňového přiznání zařadím pod § 10. Mohu si tento příjem snížit o zůstatkovou cenu tohoto majetku?

děkuji za odpovědi

Lila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2009 13:27

Lila (neregistrovaný)

Re: daň z příjmu FO
      a prosím vás ještě o jedno jestli je to tak, když vyřadím z OM jeden den a druhý den ho prodám, i když jsem plátcem DPH,tak tento prodej fakturuji bez DPH.Pokud je tento vyřazený majete ve lhůtě 5 let tak dodaňuji (změna režimu) v následujícím přiznání

děkuji mockrát

• 10. 12. 2009 14:49

annonym (neregistrovaný)

Pokud vyřazujete z OM DHM, u kterého bylo při pořízení uplatněno DPH na vstupu, pak musíte odvést DPH z ceny, za kterou by bylo možné tento majetek pořídit ke dni uskutečnění zdanitelného plnění. Nelze-li takovou cenu určit, pak ve výši vynaložených nákladů na majetek. Tady žádná lhůta 5 let neplatí. Nejde o změnu použití, ale o dodání zboží - § 13 odst. 4 písm. a) ZDPH.

• 10. 12. 2009 19:40

Lila (neregistrovaný)

moc se omlouvám, ale zapomněla jsm napsat , že jako OSVČ končím činnost a dostala jsem již od FÚ rozhodnutí o ukončení registrace DPH k 1.1.2010, jako čtvrtletní plátce.takže ta změna použití majetku u mně nastává.

pane anonym děkuji m ockrát za Váš zájem mi odpovídat
      s pozdravem
      Lila
      pane anonym děkuji mockrát za

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).