Re: daň z příjmu FO
a prosím vás ještě o jedno jestli je to tak, když vyřadím z OM jeden den a druhý den ho prodám, i když jsem plátcem DPH,tak tento prodej fakturuji bez DPH.Pokud je tento vyřazený majete ve lhůtě 5 let tak dodaňuji (změna režimu) v následujícím přiznání
děkuji mockrát
Pokud vyřazujete z OM DHM, u kterého bylo při pořízení uplatněno DPH na vstupu, pak musíte odvést DPH z ceny, za kterou by bylo možné tento majetek pořídit ke dni uskutečnění zdanitelného plnění. Nelze-li takovou cenu určit, pak ve výši vynaložených nákladů na majetek. Tady žádná lhůta 5 let neplatí. Nejde o změnu použití, ale o dodání zboží - § 13 odst. 4 písm. a) ZDPH.
moc se omlouvám, ale zapomněla jsm napsat , že jako OSVČ končím činnost a dostala jsem již od FÚ rozhodnutí o ukončení registrace DPH k 1.1.2010, jako čtvrtletní plátce.takže ta změna použití majetku u mně nastává.
pane anonym děkuji m ockrát za Váš zájem mi odpovídat
s pozdravem
Lila
pane anonym děkuji mockrát za
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 12:43
prodávám majetek, vyřazený z podnikání. Do daňového přiznání zařadím pod § 10. Mohu si tento příjem snížit o zůstatkovou cenu tohoto majetku?
děkuji za odpovědi
Lila