Re: svátek příplatek
musíte odečíst z odpracované mzdy 0,5 hod. přestávku, potom budete platit mzdu za všechny hod., které odpracoval+ 100% přípl. za práci ve svátek (kdyby to bylo v sobotu nebo neděli, potom byste ještě platila přípl. za přesčas (25%) a přípl. za so nebo ne - 10%)
kdyby odpracoval ve svátek (svátek by byl v některém ze dnů po - pá) méně hod. než je jeho prac.úvazek,potom byste zaplatila odprac. hodiny za svátek se 100% přípl. za svátek a rozdíl hodin úvazku byste zaplatila náhradu za svátek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
10. 12. 2009 19:28
Jestliže pracovník pracuje ve svátek a odpracuje 8,5 hod., náleží mu přípatek za svátek ve výši 100% za 8,5 hod. nebo za 8 hod.? Náhradní volno čerpat nebude.
Jsem jen nějak zmatená.
Normálně mu zaplatím mzdu za vykonanou práci, třeba 90,- Kč x 8,5 hod. a k tomu si myslím že mu dám za 8,5 hod. přípl. 100 %.
No jo, ale jak tak přemýšlím tak kdyby dělal třeba jen 3 hodiny, tak to dostane mzdu 3 x 90,- , pak za 3 hod. příplatek za svátek 100 % a za 5 hod. bude náhrada za svátek 100 %.
Fakt mi to už nemyslí. Do toho jsem se tu dočetla že se platí ještě 25 % za přesčas, to už je na mě moc.
Tak prosím jak to je?
Díky